Connect with us

Prin Oras

Pe șantierele Clujului «se lucrează intens», dar pământul este puțin «înghețat». Tarcea: Cu strada Kogălniceanu vom termina tot ce înseamnă partea centrală și pe urmă vom avansa și spre cartiere

Alex Campian

Published

on

Pe șantierele Clujului «se lucrează intens», dar pământul este puțin «înghețat». Tarcea: Cu strada Kogălniceanu vom termina tot ce înseamnă partea centrală și pe urmă vom avansa și spre cartiere

Șantierele Clujului sunt puțin congelate, dar reprezentanții Primăriei apreciază că «se lucrează intens» – pe Bdul 21 Decembrie 1989 stâlpii vechi vor fi înlocuiți de stâlpi noi, iar modernizarea trotuarelor este proiectată în viitor, întrucât în prezent «pământul e înghețat». La fel de congelat e și terenul din zona străzii Mihail Kogălniceanu, unde alte două străzi au fost transformate în șantier. Estimările optimiste ale reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca prevăd încheierea șantierelor-smart din buricul târgului – zona Kogălniceanu și Bdul 21 Decembrie – și orientarea spre cartiere. Deocamdată, în cartierele cu o calitate a vieții destul de incertă, «cel puțin» câte o stradă sau două vor fi modernizate…„Avem câteva șantiere în care se lucrează intens.Pe Bulevardul 21 decembrie 1989 – se vor scoate stâlpii vechi, vor fi amplasați stâlpi noi.Acum pământul e înghețat, dupa 15 februarie vom avansa mai bine, la partea de trotuare.Cu str. Mihail Kogălniceanu vom termina tot ce înseamnă partea centrală și pe urmă vom avansa și spre cartiere. Pe Kogălniceanu, proiect cu o valoare de peste 35 milioane de lei, acum pământul este înghetat, lucrările merg puțin mai greu, se lucrează la pavaje”, a apreciat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții radio locale. În cartiere, lucrările sunt «mai mari sau mai mici», după cum și «calitatea vieții» este greu cuantificabilă.„Zonele de cartiere – vom interveni in toate cartierele, începând cu cartierul Europa, str Sergiu Celibidache, str Privighetorii, str Cucului etc. În fiecare cartier avem cel puțin câte o stradă sau două unde se va interveni pentru modernizare. Facem lucrări mai mari sau mai mici pentru a crește calitatea veții”, a nuanțat Tarcea. Primăria Cluj-Napoca anunța recent deschiderea lucrărilor de modernizare pe strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul cuprins între străzile Emmanuel de Martonne și Biserica Reformată. Noul șantier de pe acest tronson „determină interzicerea completă a parcării pe strada Mihail Kogălniceanu”. CITEȘTE ȘI: Șantier în extindere pe Kogălniceanu și Universității: „Parțial, vom finaliza lucrările pe care le-am abordat deja. Continuăm la calupul de 10 străzi din zona centrală”În decembrie anul trecut, administrația locală anunța reluarea circulației pe Bdul 21 Decembrie 1989, pe cea mai mare parte a tronsoanelor aflate în șantier, cu anumite restricții.Stadiul fizic al lucrărilor era estimat la 76%. În continuare spațiul dedicat pietonilor este impracticabil, iar șantierul de pe carosabil se va muta pe trotuare. Termenul final de modernizare este prevăzut pentru aprilie 2022. De asemenea, proiectul «Anul cartierelor 2021» a fost transformat în «Anul cartierelor 2022». CITEȘTE ȘI: Proiectul «Anul cartierelor» va continua și la anul – Debutul lucrărilor de amenajare a Parcului Feroviarilor rămâne pentru 2022: „Proiectele nu se abandonează. Toate se fac, dar ne trebuie bani”

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Musafiri noi in Parcul Central

Diana Petrescu

Published

on

Tocmai că treceam azi prin parc și am observat doi bătrânei care se uitau în sus intr-un copac. Inițial am crezut că se uită după vreo veveriță sau vreo ciocănitoare, dar ce să vezi …  într-o scorbură erau 2 bufnițe.. 😮… Una a zburat în celălalt copac iar cealaltă a rămas în scorbură ( probabil există şi pui acolo.)

Poate au mai observat și alții ( eu abea aci 😀 ) dar din câte am înțeles nu sunt de multă vreme “stabiliți” acolo … ( bătrânul zicea că ii urmăresc de ceva vreme cu nevastăsa și mereu le si fac poze 😊 ) .  a spus Tunde Pop trecătoarea care a observat bufnițele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Spectacolul Cosmic Capturat de Sergiu Răzvan: Aurora Boreală din Grigorescu

Stefania Heinz

Published

on

În seara zilei de 10 mai 2024, cerul din Grigorescu a fost iluminat de un spectacol cosmic fascinant: aurora boreală. Această minunată manifestare naturală a fost surprinsă într-o imagine spectaculoasă de către talentatul fotograf local, Sergiu Răzvan.

Cu ajutorul camerei sale, Sergiu a reușit să imortalizeze momentul în care cerul s-a transformat într-o paletă de culori vibrante. Lumina verde intensă, însoțită de nuanțe de roz și mov, a dansat grațios pe bolta cerească, creând un peisaj de o frumusețe ireală.

Fotografia lui Sergiu a capturat esența acestui eveniment rar și a oferit o privire privilegiată asupra măreției naturii. Imaginea sa a devenit rapid virală pe rețelele de socializare, fiind apreciată și distribuită de mii de oameni fascinați de frumusețea aurorii boreale.

Aurora boreală este rezultatul interacțiunii dintre particulele solare încărcate electric și câmpul magnetic al Pământului, iar apariția ei în Grigorescu a fost un moment deosebit pentru comunitatea locală. Fotografia lui Sergiu Răzvan va rămâne ca o mărturie a acestui eveniment uimitor și va continua să inspire și să încânte oamenii cu frumusețea și misterul universului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Clujul interbelic: Un aer parizian surprins într-o fotografie istorică de un laureat al Premiului Nobel – FOTO

Alex Campian

Published

on

În perioada interbelică, Piața Unirii din Cluj-Napoca emană un aer parizian distinct. În jurul statuii lui Matei Corvin erau dispuse scaune, oferind oamenilor posibilitatea de a se relaxa și de a se bucura de atmosferă. Fotografia istorică recent descoperită este de o frumusețe absolută.

Fotografii facute la Cluj de scriitorul englez Edward Morgan Forster, nominalizat la premiul Nobel de 22 ori.

A vizitat Clujul de doua ori, in iunie si august 1932. Fotografiile sunt pastrate in original la King’s College Cambridge”, a explicat un iubitor al Clujului Vechi.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite