Connect with us

Prin Oras

Localnicii din Borhanci solicită semaforizarea intersecției gâtuite: „Comisia de circulație este suverană… Acolo toate lucrările sunt blocate, până când nu se face centura”

Alex Campian

Published

on

Localnicii din Borhanci solicită semaforizarea intersecției gâtuite: „Comisia de circulație este suverană... Acolo toate lucrările sunt blocate, până când nu se face centura”

Exasperați de amânarea măsurilor pentru descongestionarea traficului din zona Borhanci, localnicii solicită administrației locale realizarea unui studiu pentru semaforizarea intersecției a cărei modernizare adună deja câțiva ani de promisiuni. După ce ani de zile PNL-iștii din administrația locală au făcut ping-pong cu preluarea unui teren de la USAMV pentru extinderea arterei, acum proiectul de modernizare a intersecției Borhanci-Brâncuși-Romul Ladea-Fagului a fost condiționat de un alt proiect, cel al centurii metropolitane. Comisia de circulație, „suverană” într-un municipiu blocatLocalnicii din colonia Borhanci i-au solicitat primarului Emil Boc, în direct, realizarea unui studiu pentru semaforizarea intersecției din zonă. „Comisia de circulație va analiza dacă mai mult încurcă ori mai mult rezolvă un asemenea sistem acolo. Știți bine că acolo toate lucrările sunt blocate, până când nu se face centura, tocmai pentru a putea să găsim o soluție la ceea ce înseamnă intrarea-ieșirea din Borhanci.Comisia de circulație va prelua această idee și ne va da un răspuns, dacă rezolvă sau nu”, a apreciat Emil Boc. Într-un municipiu blocat din cauza traficului, așa-numita Comisie de circulație este „suverană”, potrivit edilului. „Am promis ce promit specialiștii. Nu pot să promit altceva. Ce ne spun specialiștii că se poate face, aia se face. Și Comisia de circulație este suverană! Nu pot eu să iau decizii, pentru că acolo trebuie să se respecte regulile de siguranță ale cetățenilor și ale participanților la trafic. Unde se poate, se poate; unde nu se poate, nu se poate. E treaba Comisiei de circualție. Dacă ei îmi propun, eu aprob”, a argumentat Emil Boc. CITEȘTE ȘI: Strada Constantin Brâncuși se extinde, da’ numai pe jumătate. Restul arterei e blocată de șantierele imobiliare FOTODeputatul PNL de Cluj, Sorin Moldovan, a fost unul dintre inițiatorii unui proiect legislativ pentru „transmiterea unor imobile-terenuri, din domeniul public al statului român și administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în proprietatea publică a Muncipiului Cluj-Napoca pentru supralărgirea și modernizarea străzilor Constantin Brâncuși-Brohanciului, în vederea asigurării unui trafic fluent în zonă”. Proiectul legislativ a înaintat destul de greu, dar într-un final, în zona Borhanci, USAMV a transferat Primăriei terenul necesar pentru amenajarea unui sens giratoriu, care ar fi trebuit să fluidizeze traficul rutier din această zonă periferică a orașului. Din păcate, odată terenul ajuns în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca, extinderea arterei Brâncuși și, implicit, a sensului giratoriu din Borhanci, au fost puse pe hold.Administrația PNL-istă locală a condiționat acest proiect de realizarea Centurii Metropolitane. Până anul trecut, tergiversarea extinderii Brâncuși-Borhanci era pusă în seama Guvernului anterior. 
Din 2021 începând, extinderea – cu terenul USAMV trecut în curtea Primăriei – a fost condiționată de Centura Metropolitană. 

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Diana Petrescu

Published

on

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile Someșului, conferind un aer proaspăt și îmbietor. Primarul Emil Boc, aflat în plină campanie electorală, nu ratează ocazia de a sublinia aspectul verde al orașului. “Vă invităm la relaxare și mișcare!”, a transmis acesta, evidențiind, în același timp, preocuparea pentru mediu și promovarea activităților în aer liber.

Cu toate că malurile Someșului arată încântător în această perioadă, nu putem trece cu vederea faptul că în ultimii ani s-a construit intens pe aceste terenuri. În ciuda acestor aspecte, imaginile selectate cu grijă de echipa de comunicare a primarului Emil Boc scot în evidență zonele care emană frumusețe și arată foarte bine.

Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!

 

Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Maria Costea

Published

on

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene. Pe măsură ce infrastructura și spațiile verzi sunt dezvoltate și îmbunătățite, Someșul devine tot mai asemănător cu malurile Senelui, râul emblematic al Parisului.

Această transformare nu este doar o simplă coincidență, ci reflectă eforturile continue ale autorităților locale de a îmbunătăți calitatea mediului urban și de a crea spații publice atractive pentru locuitori și turiști. Prin investiții în parcuri, promenade și alte facilități recreative, malurile Someșului devin tot mai mult un loc preferat pentru plimbări și relaxare.

Compararea cu Sena pariziană sugerează nu doar o schimbare fizică, ci și o transformare culturală și socială în comunitatea locală. Această evoluție reflectă dorința de a integra natura și frumusețea peisajului în viața urbană, oferind locuitorilor o oază de relaxare și reîmprospătare în mijlocul orașului.

În final, această transformare a malurilor Someșului demonstrează potențialul incredibil al dezvoltării urbane sustenabile și al revitalizării spațiilor naturale în cadrul orașelor moderne.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Musafiri noi in Parcul Central

Diana Petrescu

Published

on

Tocmai că treceam azi prin parc și am observat doi bătrânei care se uitau în sus intr-un copac. Inițial am crezut că se uită după vreo veveriță sau vreo ciocănitoare, dar ce să vezi …  într-o scorbură erau 2 bufnițe.. 😮… Una a zburat în celălalt copac iar cealaltă a rămas în scorbură ( probabil există şi pui acolo.)

Poate au mai observat și alții ( eu abea aci 😀 ) dar din câte am înțeles nu sunt de multă vreme “stabiliți” acolo … ( bătrânul zicea că ii urmăresc de ceva vreme cu nevastăsa și mereu le si fac poze 😊 ) .  a spus Tunde Pop trecătoarea care a observat bufnițele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite