Actualitate

Amendă de 10.000 de lei pentru o firmă de exploatare a lemnului din Gilău; Polițiștii au confiscat și 55 mc de lemn

Polițiștii clujeni și specialiștii Gărzii Forestiere Cluj au desfășurat o acțiune fermă împotriva unui operator economic din Gilău, descoperind nereguli semnificative în privința cantității de lemn deținută de firmă. În urma controalelor efectuate la data de 16 ianuarie, în fondul forestier de pe raza Ocolului Silvic Gilău, s-a constatat că operatorul economic nu se conformează regulilor impuse.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj (IPJ Cluj), polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Cluj, au demarat activități de control în vederea verificării acțiunilor de exploatare forestieră și a stocurilor de material lemnos existente în platformele primare gestionate.

În rezultatul acestor inspecții, un operator economic cu sediul în Gilău a fost sancționat contravențional cu o amendă în cuantum de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010. Mai mult decât atât, autoritățile au luat măsura confiscării valorice a cantității de 55,95 metri cubi de material lemnos, evaluată la suma de 9.587 lei.

S-a constatat că operatorul economic în cauză nu deținea în platforma primară cantitatea de 55,95 metri cubi de material lemnos, așa cum era înregistrată în aplicația SUMAL 2.0. Aceasta reprezintă o încălcare gravă a regulamentelor impuse pentru gestionarea durabilă a resurselor forestiere și pune în pericol echilibrul ecologic al zonei.

 

Facebook Comments Box
Alex Campian

Recent Posts

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca Deschide Piscina Olimpică Exterioară pe 15 Iunie 2024

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) anunță cu bucurie deschiderea Piscinei Olimpice exterioare, sâmbătă, 15 iunie…

2 days ago

Concertul Coldplay de pe Arena Națională, Marcat de Huiduieli după Intervenția Surpriză a unui Manelist: „Mi s-a dus tot cheful” | VIDEO

O Apariție Neașteptată și Neplăcută la Concertul Coldplay de pe Arena Națională Concertul trupei britanice…

3 days ago

Video viral: Mesajul Emoționant al Actorului Bogdan Bob Rădulescu către Elevii Clujeni

Mesajul actorului Bogdan Bob Radulescu la întâlnirea cu elevii liceului unitarian din Cluj. Actorul Bogdan…

4 days ago

FlyOne Debutează pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj cu Zboruri Charter către Antalya

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a anunțat în premieră absolută debutul unei noi companii aeriene,…

4 days ago

VIDEO: Polonezii S-au Enervat pe Cireșele Românești din Piețele Lor. Sa intors roata!

Recent, piețele din Polonia au fost scena unui mic conflict agricol internațional. Polonezii s-au enervat…

5 days ago