Actualitate

Atenție la tentativele de înșelătorie în numele Poștei Române!

Atenție la tentativele de înșelătorie în numele Poștei Române! Vă recomandăm să fiți precauți și să nu cădeți pradă mesajelor suspecte care ar putea să vizeze sustragerea de fonduri din contul dumneavoastră.

Poșta Română a emis o avertizare cu privire la un nou val de tentative de fraudă în care infractorii cibernetici folosesc numele instituției în scopuri ilicite.

În data de joi, 29 februarie, numeroși cetățeni români au primit mesaje care păreau a fi trimise de către Poșta Română. Aceste mesaje au fost primite pe adrese de e-mail care nu aparțineau oficialului Poștei Române.

Conform informațiilor primite, oamenii au fost informați că un colet adresat lor a ajuns la depozit, dar este reținut din cauza unor informații neclare despre adresă și nu poate fi livrat. Li s-a cerut să confirme adresa folosind un link furnizat în mesaj, având termen de 12 ore pentru a face acest lucru.

Conform newsweek.ro, mesajul conținea instrucțiuni precum: “Vă rugăm să răspundeți cu Y. Apoi, opriți mesajul text și redeschideți cu linkul de activare SMS sau copiați linkul către Safari și deschideți-l. Echipa Poștei Române vă urează sărbători fericite!”

Este important să reținem că prin intermediul SMS-urilor sau e-mailurilor, infractorii cibernetici încearcă să obțină acces la conturile noastre, datele personale și datele financiare.

Ce trebuie să faci dacă primești un astfel de mesaj?

  1. Nu deschideți mesajul și marcați-l ca spam.
  2. Nu accesați link-ul furnizat în mesaj.

Compania Națională Poșta Română comunică oficial cu publicul prin intermediul adreselor de e-mail: suportclienti@ropost.ro și noreply@posta-romana.ro. Este important să fim vigilenți și să fim precauți în fața unor astfel de tentative de fraudă online.

Facebook Comments Box
Alex Campian

Recent Posts

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

3 hours ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

1 day ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

1 day ago

Carmen Grebenișan din Cluj transmite un mesaj delicat după divorțul de soțul ei, Alex Militaru:”Nu trebuie să mulțumești pe toată lumea”

La o lună de la despărțirea de soțul său, Alex Militaru, Carmen Grebenișan a transmis…

1 day ago

Musafiri noi in Parcul Central

Tocmai că treceam azi prin parc și am observat doi bătrânei care se uitau în sus…

4 days ago

Spectacolul Cosmic Capturat de Sergiu Răzvan: Aurora Boreală din Grigorescu

În seara zilei de 10 mai 2024, cerul din Grigorescu a fost iluminat de un…

4 days ago