Actualitate

Avertizare Cod Galben de Inundații în Județul Cluj

Miercuri, specialiștii în hidrologie au emis o avertizare Cod galben pentru posibile inundații pe râurile din diverse județe, inclusiv Cluj.

În ultimele informații emise de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), a fost emisă o atenționare de Cod portocaliu pentru fenomenele de viituri care vizează anumite râuri din județele Satu Mare și Maramureș. Atenționarea este valabilă până la miezul nopții de joi.

În conformitate cu prognoza specialiștilor, intervalul cuprins între 3 ianuarie, ora 22:00, și 4 ianuarie, ora 00:00, este afectat de alerta Cod portocaliu pentru râurile din bazinele hidrografice ale Turului (județul Satu Mare) și ale râului Lăpuș – atât bazinul superior, cât și afluenții bazinului mijlociu și inferior (județul Maramureș).

Cod galben de inundații pe râurile din Cluj

De asemenea, se menționează și existența unei atenționări Cod galben de inundații pentru anumite porțiuni de râuri din diverse bazine hidrografice. Atenționarea este în vigoare începând de miercuri, ora 12:00, și se va încheia vineri, la ora 12:00. Aceasta afectează sectoare din bazinele hidrografice ale unor râuri precum Tisa (județul Maramureș), Tur (județul Satu Mare), Someșul Mare (județul Bistrița-Năsăud), Someș (județele Maramureș, Sălaj și Satu Mare), Crișul Repede (județele Cluj și Bihor), Crișul Negru (județul Bihor), Crișul Alb (județele Hunedoara și Arad), Arieș (județul Alba), Mureș (județele Hunedoara și Arad), Bega (județul Timiș) și Timiș (județele Caraș-Severin și Timiș).

Specialiștii în hidrologie subliniază că în intervalele menționate, există posibilitatea producerii unor scurgeri semnificative pe versanți, torenți și pâraie, fenomene de viituri rapide pe râurile mici, cu potențiale efecte de inundații la nivel local și creșteri ale debitelor și nivelurilor, depășind Cotele de apărare.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

6 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

6 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

1 week ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

1 week ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago