Actualitate

Bărbat din Cluj, Plasat în Arest Domiciliar Pentru Ultraj, După A Confruntare Violentă Cu Patru Polițiști

Un incident violent a avut loc la începutul anului 2024 în județul Cluj, soldat cu arestul la domiciliu al unui bărbat în vârstă, identificat drept BC, care a avut confruntări cu patru polițiști. Potrivit informațiilor furnizate de Judecătoria Cluj-Napoca, bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 2 ianuarie 2024, sub acuzația de ultraj.

Decizia instanței, prezentată într-o soluție pe scurt publicată pe site-ul oficial, specifică că inculpatul BC este fără antecedente penale și este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj în dauna a patru polițiști: Pora Levente Petru, Albu Rares, Salem Eduard Suheil și Takacs Francisc Sebastian. Conform prevederilor legale, măsura arestului la domiciliu este impusă pentru o perioadă de 30 de zile, până la data de 31 ianuarie 2024.

Inculpatului i s-au impus mai multe obligații pe durata arestului la domiciliu, printre care obligația de a nu părăsi imobilul său din comuna Jucu de Mijloc, județul Cluj, fără permisiunea organului judiciar. De asemenea, el trebuie să se prezinte în fața autorităților judiciare atunci când este chemat, să nu se apropie la o distanță mai mică de 300 de metri de cele patru persoane vătămate și să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere.

Pe lângă aceste obligații, inculpatul trebuie să respecte restricții privind posesia și folosirea armelor, să se supună unor măsuri de control și îngrijire medicală, precum și să participe la ședințe de psihoterapie online cu o frecvență săptămânală. Încălcarea cu rea-credință a acestor măsuri sau obligații poate conduce la înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv, conform avertismentului din decizia instanței.

Ce este ultrajul

În conformitate cu prevederile Codului Penal, ultrajul se referă la amenințarea săvârșită direct sau prin mijloace de comunicare împotriva unui funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu acestea. Acesta poate implica lovirea, vătămarea corporală sau alte forme de violență și se sancționează conform legii, cu limite speciale majorate în unele cazuri. Infracțiunile de ultraj comise asupra unui polițist sau jandarm în exercitarea atribuțiilor de serviciu atrag sancțiuni suplimentare, conform dispozițiilor legale.

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago