Actualitate

Dezbatere Aprinsă Online După Ce o Persoană a Fost Surprinsă Aruncând Gunoiul pe Marginea Drumului: Reacții și Propuneri în Mediul Virtual -FOTO

O postare pe rețelele de socializare a stârnit un val de discuții aprinse după ce au fost publicate imagini cu o persoană care părea să arunce deșeuri din portbagajul mașinii pe drumul de centură dintre Capuș și Gârbău.

Reacțiile nu au întârziat să apară:

Și-a aruncat gunoiul pe drumul de centură dintre Capuș și Gârbău“, a scris un utilizator, declanșând un val de comentarii.

Atitudinea civică va aduce ordinea în țară, așa trebuie procedat, bravo celui care a sesizat!“, a fost unul dintre mesajele de susținere.

Un alt utilizator a exprimat frustrarea sa, afirmând: “Nu-i înțeleg pe acești oameni. Le e lene să pună gunoiul într-o pubelă… mai bine pe marginea drumului. Aș aduna tot gunoiul de pe drumuri și l-aș baga în casele lor.

Un alt comentariu a sugerat că individul ar fi putut fi motivat de economie: “Posibil să nu vrea să plătească pentru salubritate. Omul e pus pe economie. Poliția să-și facă treaba și să-i scoată economia din cap pentru cel puțin 20 de ani! Mulțumim celui care l-a filmat. Exemplu!

Un alt internaut a propus o măsură pedagogică: “Nu trebuie amendat, trebuie pus să lucreze după orele de serviciu cu jumătate de normă la o firmă de salubritate până când achită 10,000 de lei. Așa nu îi ia nimeni pâinea de la gură și cu siguranță nu va mai arunca nici măcar un chiștoc pe stradă.

Totuși, un utilizator a adus clarificări legate de procedura legală ce trebuie urmată în astfel de situații, explicând: “Cu privire la fapta prezentată, aceasta devine sancționabilă contravențional doar după ce se vor mai face câțiva pași pentru documentarea cazului.

Acesta a detaliat procedura ce trebuie urmată pentru sancționarea individului, menționând că suma amenzii variază în funcție de actul normativ utilizat pentru aplicarea sancțiunii. De asemenea, a subliniat obligativitatea salubrizării zonei afectate pe cheltuiala contravenientului.

În concluzie, incidentul a stârnit nu doar indignare, ci și discuții ample în mediul online, evidențiind preocuparea pentru aspectele legate  comportamentul civic în comunitate.

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago