Actualitate

DGA Cluj efectuează percheziții într-un dosar de delapidare: Ofițeri de Poliție și Funcționar al Primăriei din Turda implicați

Direcția Generală Anticorupție (DGA) Cluj desfășoară percheziții într-un dosar de delapidare ce implică doi ofițeri de poliție din Cluj și un funcționar al Primăriei din Turda. Potrivit informațiilor furnizate de procurorii anticorupție clujeni, investigația vizează infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

Într-o acțiune coordonată, imobilele a doi șefi de poliție din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj sunt percheziționate, aceștia fiind suspectați că ar fi obținut fraudulos pavaje ridicate de la o primărie. Precedent, Primăria Turda a fost supusă unei percheziții, de unde se presupune că pavajele au fost ridicare ilegal, fiind atestate în fals drept vechi și nefolositoare.

Procurorii anticorupție clujeni au emis un comunicat oficial în care se menționează: „În cursul zilei de astăzi, 29.01.2024, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Județean Anticorupție Cluj desfășoară activități procedurale într-un dosar penal instrumentat în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

În plus, au fost efectuate percheziții domiciliare la imobilele ofițerilor de poliție, iar o ordonanță de predare bunuri la sediul SC Domeniul Public Turda SA a fost pusă în aplicare. Precedent, la data de 17.01.2024, a avut loc o percheziție la sediul Primăriei Municipiului Turda, unde au fost ridicate bunuri și înscrisuri relevante pentru anchetă.

Din cercetările efectuate, se pare că, în cursul anului 2023, un funcționar public din cadrul Primăriei Turda ar fi atestat în fals că pavajele ridicate din zona centrală a municipiului erau distruse și inapte utilizării. Acestea ar fi fost scoase din patrimoniul primăriei și oferite contra cost sau cu titlu gratuit unor persoane apropiate, inclusiv polițiștilor din cadrul IPJ Cluj.

Investigațiile continuă pentru a aduna date suplimentare și a proba activitățile infracționale ale tuturor persoanelor implicate în acest dosar de delapidare.

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

3 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

3 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

6 days ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

6 days ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

1 week ago