Actualitate

Începutul Lunii Februarie Aduce Oscilații Termice și Previziuni Meteorologice Călduroase

Începutul lunii februarie aduce cu sine o varietate de schimbări în privința condițiilor meteorologice în România. Cu temperaturi oscilante, țara va resimți o ușoară încălzire treptată, în timp ce cerul va fi variabil, însoțit de înnorări sporadice în regiunea de nord-vest.

Potrivit informațiilor meteorologice furnizate de specialiști, joi, 1 februarie 2024, se anunță temperaturi mai ridicate în comparație cu zilele anterioare. Prognoza indică valori maxime cuprinse între 4 și 12 grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între -6 și 4 grade Celsius.

În a doua parte a zilei de joi, se anticipă apariția unor precipitații slabe în regiunile vestice, centrale și nordice ale țării. În zonele Maramureș și Transilvania, acestea se vor transforma în lapoviță sau ninsoare în cursul nopții.

În Cluj, se preconizează o vreme mai caldă decât cea obișnuită pentru această perioadă, cu un cer mai mult senin și vânt variabil. Specialiștii estimează o temperatură maximă de 6 grade Celsius și o minimă de -1 grad Celsius. Există și probabilitatea apariției averselor în cursul nopții.

Conform prognozei meteo actualizate de către meteorologi, valabilă pentru luna februarie, se anticipă o încălzire a vremii în următoarele două săptămâni, cu temperaturi peste media specifică acestei perioade. Totuși, în a doua jumătate a lunii februarie, se așteaptă ca temperaturile să revină la niveluri apropiate de normal. În plus, se preconizează o perioadă caracterizată de precipitații, în special în zonele montane.

Prin urmare, în Cluj, vremea se va îmbunătăți progresiv începând de la acest weekend, cu valori termice ce vor atinge 8 grade Celsius, iar în cursul săptămânii viitoare se prognozează maxime de până la 14 grade Celsius.

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago