Actualitate

Mașină cuprinsă de flăcări în parking-ul de pe strada Moților, intervenția rapidă a martorilor a limitat pagubele

Joi dimineață, o mașină a fost cuprinsă de flăcări în parking-ul situat pe strada Moților din Cluj-Napoca. Evenimentul a fost martorizat de persoane aflate în zonă, care au reușit să acționeze rapid pentru a stinge incendiul înainte de sosirea pompierilor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, într-un comunicat de presă, a declarat că „Pompierii din cadrul Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit în urmă cu puține momente pentru a stinge un incendiu care a afectat un autoturism situat la parterul unui parking de pe strada Moților din Municipiul Cluj-Napoca. Până la sosirea echipajelor noastre, incendiul a fost în mare parte lichidat de către mai multe persoane aflate în marking, care au utilizat mijloace proprii de stingere. În plus, flăcările nu s-au extins și nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale”.

Se pare că intervenția rapidă a martorilor a fost esențială în limitarea pagubelor și a extinderii incendiului. Cu toate acestea, pompierii au acționat imediat pentru a se asigura că situația este sub control și pentru a preveni eventualele riscuri.

Parking-ul în care s-a produs incendiul a fost identificat ca fiind cel al Primăriei. Primarul Emil Boc a oferit detalii despre incident, afirmând că totul a decurs conform planului. „La ora 08:40 am fost sesizat de colegii de la parcări că la etajul 1 din parking-ul de la Primărie a luat foc o mașină. Imediat s-a intervenit și au fost anunțați pompierii, aceștia venind cu rapiditate. În 20 de minute totul a fost stins și oprit. Nu s-a extins la alte mașini. Se pare că a fost o cauză determinată de instalație electrică. Se pare că sistemul de încălzire a fost menținut deschis și acesta s-a supraîncălzit”, a explicat primarul.

Incidentul nu a implicat alte mașini, iar absența victimelor este un aspect pozitiv în această situație. Cu toate acestea, autoritățile vor continua investigațiile pentru a stabili cu exactitate cauza incendiului și pentru a evalua eventualele măsuri preventive care ar putea fi luate în viitor în vederea prevenirii unor astfel de evenimente.

Facebook Comments Box
Alex Campian

Recent Posts

RIVUS: Proiect Inspirat de Dorințele Clujenilor – Parc, Spații Culturale, Fresh Market, Branduri în Premieră și Birouri Premium

RIVUS, cel mai nou proiect al grupului IULIUS, va deveni unul dintre cele mai complexe…

1 week ago

Aspecte neștiute din viața lui Florin Piersic: a înfiat o fată și i-a susținut educația

Florin Piersic este una dintre cele mai mari legende ale cinematografiei și teatrului românesc, având…

2 weeks ago

Doi salvatori montani din Cluj au absolvit etapa de vară a Școlii Naționale Salvamont

Doi membri ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat sub coordonarea Consiliului Județean Cluj, au…

2 weeks ago

Etapă importantă pentru metroul din Cluj: Mașinile de forat au trecut testele și urmează să fie livrate la Cluj – Video

Compania turcească Gulermak, câștigătoarea licitației pentru construirea metroului din Cluj, a publicat recent pe LinkedIn…

2 weeks ago