Actualitate

Șocant: Automutilare la Bordul unei Curse TAROM – Un Pasager și-a Tăiat Venele cu o Lamă

În cursul unei curse aeriene Tarom de la Bruxelles către Otopeni, un incident șocant a avut loc la bordul avionului Boeing 737-700. Un pasager român, aflat în clasa economică, a devenit agresiv și a început să adreseze injurii și amenințări însoțitorilor de bord. Chiar dacă echipajul și pilotul au intervenit conform procedurilor standard, pasagerul nu a încetat comportamentul său agresiv, rămânând într-o stare psihică vizibil negativă.

Informația a fost confirmată de Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, care se afla și el la bordul aeronavei. Geoană a subliniat că incidentul a avut loc după decolarea de la Bruxelles și a recunoscut că pasagerul a refuzat să se calmeze, provocând un incident periculos.

Deoarece situația a escaladat, autoritățile au solicitat prezența poliției și a serviciului de securitate al Tarom la aterizarea la Otopeni. Cu toate acestea, în momentul în care pasagerul a observat această intervenție, s-a retras în clasa business și s-a automutilat cu o lamă de ras pe care o ascunsese sub limbă în timpul controlului de securitate de la îmbarcare, efectuat la aeroportul din Bruxelles.

Automutilarea a cauzat o sângerare puternică în zona cabinei destinată pasagerilor business, înainte ca echipele de intervenție să poată acționa. Surse Tarom au comunicat pentru Digi24.ro că pasagerul a recurs la acest gest extrem intenționat, cu scopul de a fi condus la camera de gardă a unui spital, de unde să încerce să fugă.

TAROM a evaluat posibilitatea de a ateriza pe alt aeroport pentru a asigura siguranța celorlalți pasageri. Compania a explicat că, inițial, au renunțat la această variantă pe măsură ce au apărut perioade de stabilitate comportamentală manifestate de pasager. Cu toate acestea, după aterizare, atitudinea acestuia a escaladat, fiind necesară intervenția echipajului de securitate TAROM și a Poliției de Frontieră.

Pentru protecția pasagerilor, aceștia au fost debarcați prin ușa din spate a aeronavei, iar locul incidentului a fost izolat pentru intervenția echipei medicale. Pasagerul, acum internat în spital pentru recuperare, este luat în considerare pentru o acțiune în instanță din partea TAROM, în scopul descurajării astfel de manifestări și recuperării pagubelor produse. Compania Națională de Transport Aerian TAROM SA a anunțat că va lua măsuri legale pentru a face față consecințelor acestui incident șocant la bordul unei aeronave comerciale.

Facebook Comments Box
Maria Costea

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago