Actualitate

Șoferi inconștienți pe străzile din Cluj, fără permis și sub influența alcoolului: minor prins de polițiști după ce a abandonat mașina și a fugit

Șoferii fără permis și cei băuți continuă să fie o problemă pe străzile din Cluj, unde poliția desfășoară constant acțiuni pentru a-i depista și sancționa conform legii.

La data de 22 martie, în jurul orei 19.15, pe strada Voineasa din Cluj-Napoca, polițiștii Secției 7 Poliție au încercat să oprească un tânăr care conducea un autoturism, având suspiciuni că acesta ar fi fără permis de conducere. Însă, în momentul în care echipajul de poliție l-a observat, tânărul în vârstă de 16 ani a abandonat mașina și a fugit de la locul incidentului.

IPJ Cluj a informat că “verificările efectuate au condus la identificarea tânărului, iar în baza probatoriului administrat a fost dispusă reținerea lui pentru 24 de ore. Prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, tânărul a fost plasat sub măsura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În alt incident petrecut la data de 4 aprilie, în jurul orei 14.45, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin, împreună cu cei rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin, au oprit pentru control un autoturism condus pe DC Călățele Pădure, în localitate, de un bărbat de 67 de ani, din comuna Călățele. După verificări, s-a constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. IPJ Cluj a anunțat că “în cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Și în aceeași zi, dar mai târziu, la ora 20.20, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu au depistat un alt caz grav. Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Cluj-Napoca, a fost surprins conducând un autoturism pe DC 142B, în localitatea Popești, sub influența alcoolului. Testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Individul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, iar polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz.

IPJ Cluj a confirmat că “polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Astfel, cazurile de șoferi fără permis sau sub influența alcoolului continuă să fie o prioritate pentru forțele de ordine din Cluj, care acționează ferm pentru siguranța rutieră și pentru prevenirea unor evenimente grave.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

15 hours ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

5 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

6 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

7 days ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

7 days ago