Actualitate

Un nou restaurant tip fast food faimos la nivel internațional, concurent cu KFC și McDonald’s, și-a anunțat planurile de expansiune în România.

Lanțul american de fast food Wendy’s a anunțat oficial intrarea pe piața din România, în cadrul unui plan strategic de extindere europeană. Anunțul, preluat de presa internațională, subliniază intenția Wendy’s de a deschide 50 de restaurante în România în următorii ani.

Wendy’s va opera în România prin intermediul francizelor, conform acordurilor semnate recent. Compania și-a propus să cucerească Europa, având planificate sute de deschideri pe întregul continent. Piețele vizate în acest moment includ Irlanda și România, ceea ce reflectă interesul lor pentru regiuni cu un potențial de creștere semnificativ.

Ne dezvoltăm în continuare pentru a ajunge un brand cu o prezență globală, iar Europa este una dintre prioritățile noastre. E o piață strategică, cu potențial de creștere, unde Wendy’s vrea să se extindă, a declarat E. J. Wunch, președintele operațiunilor internaționale la Wendy’s, citat de Market Watch.

Primele restaurante Wendy’s din România sunt așteptate să fie deschise în 2025. Până în 2035, compania plănuiește să inaugureze 50 de unități pe teritoriul țării. Wendy’s, un brand fondat în 1969 și cunoscut pentru burgerii săi, deține în prezent peste 7.000 de restaurante la nivel global.

Pe piața din România, Wendy’s va concura cu alte lanțuri internaționale de fast food precum McDonald’s, KFC și Burger King. Aceste branduri domină deja sectorul de fast-food, atât ca număr de unități, cât și ca cifră de afaceri.

Pe lângă competiția internațională, Wendy’s va trebui să facă față și afacerilor locale care vând produse populare, cum ar fi shaorma și sandvișurile. Toate aceste afaceri operează în sistem de franciză, același model pe care îl va adopta și Wendy’s.

Cu un plan ambițios de deschidere a 50 de locații, Wendy’s își propune să devină un jucător major în sectorul fast-food din România, oferind o nouă opțiune consumatorilor locali și intensificând competiția într-un segment deja competitiv.

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

RIVUS: Proiect Inspirat de Dorințele Clujenilor – Parc, Spații Culturale, Fresh Market, Branduri în Premieră și Birouri Premium

RIVUS, cel mai nou proiect al grupului IULIUS, va deveni unul dintre cele mai complexe…

2 days ago

Aspecte neștiute din viața lui Florin Piersic: a înfiat o fată și i-a susținut educația

Florin Piersic este una dintre cele mai mari legende ale cinematografiei și teatrului românesc, având…

5 days ago

Doi salvatori montani din Cluj au absolvit etapa de vară a Școlii Naționale Salvamont

Doi membri ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat sub coordonarea Consiliului Județean Cluj, au…

5 days ago

Etapă importantă pentru metroul din Cluj: Mașinile de forat au trecut testele și urmează să fie livrate la Cluj – Video

Compania turcească Gulermak, câștigătoarea licitației pentru construirea metroului din Cluj, a publicat recent pe LinkedIn…

1 week ago

Sărbătoare Regală la Castelul Bonțida: Omagiu Contesei Katalin Bánffy, cu Evenimente Speciale și Întâlniri Emoționante cu Fiicele Sale

Ziua Bánffy va fi sărbătorită din nou la Castelul din Bonțida pe 22 septembrie 2024,…

1 week ago