Actualitate

Valul de Frig Își Face Simțită Prezența în România: -10 grade Celsius în Cluj și -17 grade Celsius la Nivel Național

În noaptea de duminică spre luni, România a fost cuprinsă de ger extrem, temperaturile negative făcându-se simțite în întreaga țară. În Cluj-Napoca, termometrele au atins -10 grade Celsius, marcând începutul unei perioade reci.

Peste weekend, valul de frig s-a extins pe întreg teritoriul României, generând scăderi bruște ale temperaturilor de la o zi la alta. În noaptea de duminică spre luni, temperaturile au coborât drastic, ajungând la -17 grade Celsius în unele regiuni. Locuri precum Făgăraş, Miercurea Ciuc, Bacău şi Curtea de Argeş au resimțit temperaturi deosebit de scăzute, adâncind îngrijorările cu privire la impactul asupra comunităților locale.

În Cluj, epicentrul frigului, s-a înregistrat o temperatură de -10 grade Celsius în noaptea menționată. Alte zone au resimțit temperaturi și mai extreme, precum -17,7 grade Celsius la Sfântu Gheorghe, -17,4 grade Celsius la Făgăraș și -16 grade Celsius la Miercurea Ciuc.

Prognozele meteorologice pentru următoarele două nopți indică persistența temperaturilor extrem de scăzute, cu așteptări de valori mult sub -15 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei.

Marți, se anticipă ninsori slabe în zonele montane și în jumătatea de nord a țării, însoțite de rafale de vânt de până la 90 km/h la altitudini mari. Totuși, începând cu jumătatea săptămânii, meteorologii prevăd o ușoară încălzire a vremii.

În Cluj, temperatura maximă estimată pentru ziua de luni va atinge doar 2 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va situa la -7 grade Celsius. Cerul va fi predominant însorit, însă temperaturile scăzute vor persista.

Marți, se prognozează reprize de ninsoare însoțite de șanse de precipitații de 55%. Maxima zilei va fi de 2 grade Celsius, iar minima va coborî la -4 grade Celsius.

De la mijlocul săptămânii, începând cu data de 24 ianuarie, se preconizează o ușoară creștere a temperaturilor. Cu toate acestea, frigul nu va părăsi complet țara, iar vineri, maxima zilei va atinge 5 grade Celsius, în timp ce temperaturile nocturne vor coborî până la -4 grade Celsius.

Treptat, vremea se va încălzi, iar până la jumătatea lunii februarie, temperaturile se vor situa ușor peste media normală pentru această perioadă.

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago