Administratie

Încep Lucrările la Metrou în 2024, Orașul Se Pregătește pentru Transformări Majore!

Primarul Emil Boc a anunțat cu entuziasm că, începând din anul viitor, vor demara lucrările la metroul Clujului, un proiect ce promite să aducă schimbări majore în infrastructura orașului. Astfel, se preconizează o creștere semnificativă a accesului și a mobilității în zonă, cu impact direct asupra comunității, în special în Florești, punctul de start al lucrărilor.

În cadrul unei conferințe de presă, edilul a declarat: “Anul viitor vor începe lucrările. Când? Vă va spune exact constructorul după ce își finalizează documentația, dar anul viitor vor începe lucrările la metrou. Vor începe din Florești e adevărat.” Emil Boc a subliniat importanța demarării proiectului și a explicat de ce s-a ales ca lucrările să înceapă în Florești, nu în Sopor, așa cum era planificat inițial.

Primarul a detaliat motivul acestei modificări, evidențiind: “Noi am semnat un contract pentru 2 miliarde de euro pentru întregul proiect, indiferent de locul de start al lucrărilor, fie că începe dintr-o parte sau din alta, pentru mine este la fel de important. Agenția responsabilă de implementarea proiectului pentru Spitalul Regional de Urgență ne-a solicitat un acces mai devreme pentru spital, ceea ce a determinat această ajustare în PNRR, astfel încât să începem lucrările din Florești, o decizie pe care o consider de bun simț și extrem de benefică.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

1 day ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

5 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

6 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

7 days ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

1 week ago