Administratie

Ministrul Dezvoltării: Administrațiile Liberale Conduc Primele Opt Județe în Topul Nivelului de Trai; Unde se Situează Clujul în Această Ierarhie?

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a evidențiat miercuri seară faptul că primele opt județe din România, clasificate în funcție de nivelul de trai, sunt conduse de administrații liberale. Potrivit celui mai recent studiu privind situația economică a județelor din țară, acestea se disting prin PIB-ul per capita, fiind conduse de președinți ai Consiliilor Județene din partea PNL.

Într-o postare pe Facebook, Adrian Veștea a prezentat ierarhia, indicând că, după Municipiul București, urmează județele Cluj, Ilfov, Timiș, Brașov, Constanța, Prahova, Sibiu și Alba. Ministrul Dezvoltării subliniază că această performanță este rezultatul absorbției eficiente a fondurilor europene și atragerii investițiilor de către administrațiile liberale.

Administrațiile locale liberale au absorbit fonduri europene, au atras investitori și au pus toate resursele în dezvoltarea județului pe care îl coordonează“, a declarat oficialul guvernamental. Conform studiului menționat, autoritățile din aceste județe de top au reușit să reducă dependența de finanțările provenite de la București și au înregistrat creșteri semnificative ale veniturilor la nivel local.

În ceea ce privește cheltuielile, județele cu administrație liberală au evidențiat o abordare strategică, canalizând resursele considerabile în îmbunătățirea serviciilor publice și a calității vieții locuitorilor. Analiza subliniază, astfel, că aceste administrații au gestionat eficient bugetele locale, investind în proiecte cu impact pozitiv asupra comunităților pe care le administrează.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago