Administratie

Primăria Cluj-Napoca anunță înființarea unui cimitir dedicat animalelor de companie

Municipiul Cluj-Napoca se pregătește să facă un pas important pentru iubitorii de animale, odată cu anunțul făcut de primarul Emil Boc cu privire la înființarea unui cimitir special destinat animalelor de companie. Această inițiativă vine în urma numeroaselor solicitări primite de la locuitorii orașului, care au evidențiat necesitatea unui loc dedicat pentru odihna veșnică a prietenilor necuvântători.

Potrivit primarului Boc, Cluj-Napoca, cunoscut pentru comunitatea sa prietenoasă față de animale, se află în topul orașelor din România în ceea ce privește numărul de animale de companie. În contextul acestui aspect, edilul orașului a recunoscut necesitatea unui cimitir distinct pentru animale, subliniind importanța acestuia pentru o comunitate civilizată.

Mai am o promisiune pe care vreau să o onorez, în sensul că voi căuta soluții să rezolv o problemă care este de civilizație, dar deocamdată mai am de lucru deocamdată, este vorba despre un cimitir pentru animale”, a declarat primarul Emil Boc la un post de radio local.

Primarul a subliniat că această inițiativă nu este doar un gest simbolic, ci un pas concret pentru asigurarea unui mediu civilizat și decent pentru înmormântarea animalelor de companie. A precizat că, conform practicilor din lumea civilizată, cimitirul va trebui să fie acreditat și avizat de către Direcția de Sănătate Publică, respectând standardele și rigorile impuse.

Așa cum este în lumea civilizată, trebuie să fie un cimitir distinct, acreditat, avizat de către Direcția de Sănătate Publică după rigorile respective. Deci, ne trebuie și teren și avizare, lucrez la acest demers, pentru că este civilizat și decent să ai și un asemenea cimitir pentru animale, de a oferi această posibilitate clujenilor. Suntem, cred, orașul cu cele mai multe animale de companie din România, așa cum arată statisticile USAMV-ului (…) Sunt locuri și în România și în lume unde ai o placă cu animalul de companie unde a fost îngropat. Repet, lucrăm la acest demers pentru că este o chestiune de respect și de civilizație”, a adăugat Boc.

Cu această inițiativă, Primăria Cluj-Napoca își propune să răspundă nevoilor comunității de iubitori de animale, oferind un spațiu dedicat pentru a-și comemora și onora prietenii necuvântători care au fost parte integrantă din viețile lor.

Facebook Comments Box
Maria Costea

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago