Administratie

Primăria Cluj-Napoca Investește în Mobilitatea Verde: Amenajarea Pistelor de Biciclete pe Calea Turzii și Strada Observatorului Prin Fonduri Europene

Primăria Cluj-Napoca a demarat un proiect ambițios pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport verde în oraș, lansând recent o licitație pentru amenajarea pistelor de biciclete pe Calea Turzii – Strada Observatorului. Contractul în valoare de 4,6 milioane de lei, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezintă un pas important către stimularea modalităților de transport alternativ și reducerea poluării.

Potrivit proiectului, pistele de biciclete vor avea o lungime totală de 3,6 km și vor fi integrate în rețeaua stradală, fără a afecta circulația vehiculelor. Criteriul principal de atribuire a contractului este prețul cel mai scăzut, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este stabilit la 5 februarie 2024.

Conform autorităților locale, trama stradală pe străzile Observatorului și Calea Turzii va fi reconfigurată pentru a permite amenajarea pistelor adiacente părții carosabile. În luna noiembrie 2023, Primăria a emis autorizația de construire pentru acest proiect, iar durata de execuție a lucrărilor este estimată la 12 luni de la data începerii efective.

Scopul principal al proiectului este stimularea modalităților de transport alternativ și contribuția la reducerea poluării. Primarul Emil Boc a subliniat faptul că amenajarea pistelor de biciclete nu va afecta conducătorii auto, menționând că proiectul își propune să îmbunătățească calitatea vieții în două zone cheie ale orașului, respectiv Calea Turzii și strada Observatorului.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, prioritatea este legarea pistelor existente, cu accent pe direcțiile est-vest și nord-sud. Investiția propusă va sprijini mobilitatea urbană verde prin asigurarea infrastructurii pentru transportul verde de tip piste de biciclete și alte vehicule electrice ușoare”, a declarat edilul Emil Boc în cadrul unei ședințe de Consiliu Local.

Administrația locală a menționat că proiectul va contribui la eliminarea discontinuității în rețeaua de piste pentru biciclete, oferind o conexiune mai bună între cartierele Clujului. Potrivit planurilor municipale, cartierele Mănăștur, Zorilor, Mărăști, Gheorgheni și Grigorescu vor beneficia de o legătură velo directă cu centrul orașului până în anul 2027.

Facebook Comments Box
Maria Costea

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

1 day ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

5 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

6 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

1 week ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

1 week ago