Administratie

Transport Gratuit pentru un Număr Mai Mare de Pensionari din Cluj-Napoca după Creșterea Punctului Maxim al Pensiei pentru Acordarea Abonamentelor

Vești bune pentru pensionarii din Cluj-Napoca! Odată cu creșterea punctului de pensie, Primăria Cluj-Napoca a decis să mărească limita superioară a veniturilor pentru acordarea abonamentelor gratuite pentru transportul în comun pensionarilor din municipiu. Astfel, vârstnicii cu pensii de până în 2.900 de lei vor beneficia de abonamente gratuite pe toate liniile CTP.

Propunerea de majorare a plafonului de venituri a fost lansată în consultare publică, având în vedere că pensiile au crescut cu 13,8% începând din ianuarie 2024, conform indexării cu rata inflației.

Până în prezent, plafonul pentru acordarea abonamentelor gratuite pentru transportul în comun era de 2.500 de lei. Prin propunerea de modificare, acesta va ajunge la 2.900 de lei, iar limitele inferioară și superioară pentru acordarea gratuității pe o singură linie de transport vor crește de la intervalul 2.501-2.750 lei la 2.901-3.200 lei.

Începând cu ianuarie 2024 s-a majorat punctul de pensie cu 13,8%, fapt care a generat creșteri ale nivelului pensiilor. Față de anul 2023, numărul pensionarilor beneficiari de abonament valabil pe toate liniile va scădea cu 9.789 de persoane”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Proiectul de hotărâre indică că în anul 2023, peste 45.000 de pensionari au beneficiat de transportul în comun gratuit, iar cheltuielile s-au ridicat la 35.750.000 de lei. Proiecția pentru anul curent estimează că numărul beneficiarilor va depăși 74.000 de persoane. Municipalitatea asigură că în bugetul previzionat pentru 2024 există fonduri suficiente pentru a acoperi aceste cheltuieli.

Punctul de pensie a fost crescut și în urmă cu un an, plafonul pentru abonamente gratuite ajungând la 2.500 de lei, de la 2.150 de lei.

Etapa consultării publice pentru propunerea de majorare a veniturilor are loc în perioada 25 ianuarie-8 februarie 2024. Cei interesați pot trimite sesizări sau puncte de vedere la adresa de e-mail: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni.

Obținerea Abonamentelor Gratuite: Procedura Simplificată

Pentru a beneficia de abonamentele gratuite pentru transport, urmați pașii simpli de mai jos:

Prezentarea Documentelor: Înainte de a solicita abonamentul, asigurați-vă că aveți următoarele documente la îndemână:

  • Cartea de identitate sau buletinul de identitate.
  • Cuponul de pensie din luna anterioară solicitării.
  • Cardul de călătorie emis anterior (doar pentru cei care nu fac prima solicitare de emitere a cardului de călătorie).
  • Cererea de emitere a primului card de călătorie, conform regulamentului GDPR (Regulamentul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal).
  • Dovada calității de cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.

 Vizitarea Centrelor de Ticketing: Încărcarea abonamentelor gratuite se realizează la centrele de ticketing ale Companiei de Transport   Public Cluj-Napoca S.A. Asigurați-vă că solicitați ajutorul și informațiile necesare la punctele de încărcare.

Prin respectarea acestei proceduri simple, puteți obține abonamentele gratuite pentru transportul în comun și să beneficiați de facilitățile   oferite de Primăria Cluj-Napoca.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

22 hours ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

5 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

6 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

7 days ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

1 week ago