Categories: Eveniment

Au fost prinşi junii teribilişti din Câmpia Turzii care au făcut „spume” în arteziană. “La muncă în folosul comunității” cu ei, spun cetăţenii

O fântână arteziană din Câmpia Turzii s-a „înspumat” peste noapte, ca efect al unei glume făcute de patru adolescenți. Tinerii au fost identificați pe camerele de supraveghere și au fost amendați. Cetăţenii spun că amenzile nu îi vor “reabilita”, ci poate doar ceva muncă în folosul comunităţii. 
“I-am identificat pe cei care au făcut „spume” în Parcul din Sâncrai”, a anunţat primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan. 

“În această săptămână, patru adolescenți din Câmpia Turzii au vărsat 7 flacoane cu detergent și șampon în fântâna arteziană din Cartierul Sâncrai. Apoi, dând dovadă de o aroganță maximă, au lăsat flacoanele goale pe coșul de gunoi de lângă parc.

Pe baza înregistrărilor video de la fața locului, i-am identificat pe cei 4: C. D., B. A. R., M. T. C., N. A. Pentru isprava lor teribilistă, dar lipsită de bun simț și grijă față de mediul înconjurător, cei 4 s-au ales cu câte o sancțiune contravențională, în valoare de 2.000 de lei, fiecare. 

De multe ori, anturajul sau dorința de a ieși în evidență îi determină, în special pe adolescenți, să facă fapte pe care, ulterior, le-ar putea regreta sau care le-ar putea aduce cercetări sau condamnări penale.

Pentru a evita acest lucru, părinții ar trebui să se preocupe mai mult de copii, iar prin „a ne preocupa” nu ne referim la ultimul model de smartphone, ci la o educație bazată pe încredere și respect reciproc.

Instalați-vă aplicații de telefon pentru controlul parental, faceți tot posibilul să cunoașteți anturajul copiilor voștri, nu îi lăsați în grija străinilor și discutați în mod permanent cu ei. Să prevenim, pentru a nu avea ce combate”, transmite primarul din Câmpia Turzii. 

Cetăţenii din Câmpia Turzii spun că amenzile îi vor ustura la buzunar doar pe părinţi, iar copiii tot nu vor pricepe mare lucru. Propunerea lor este ca junii teribilişti să fie puşi în schimb “la muncă în folosul comunității să îi vadă lumea și așa fiți sigur că le intrau în cap minţile” / “La măturat pe străzi și adunat mizerie sa-i vadă prietenii, să le fie rușine, să nu mai facă”. 

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

14 hours ago

Studenții UAD au Transformat Căștile de Protecție în Opere de Artă pe Șantierul Carbochim, în Parteneriat cu Grupul IULIUS

Într-o inițiativă inedită de colaborare între mediul academic și cel industrial, 25 de studenți de…

15 hours ago

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago