Categories: Eveniment

Aventura incredibilă a unui bătrânel, pornit din Moldova la Cluj să-și găsească fratele. A umblat nemâncat trei zile și a stat în frig și ploaie

Bărbatul din Dorohoi a fost ajutat de doi polițiști, care l-au găsit în zona Tritenii de Jos, după ce a plecat să își caute fratele în zona orașului Câmpia Turzii, fără să aibă mai multe informații. 
Băbatul de 69 de ani, a stat prin ploaie și frig, nemâncat de 3 zile, ca să își găsească fratele. Totul a început în urma unor certuri în familie, când bărbatul a intenționat să se refugieze la fratele său, pe care nu-l mai văzuse și de care nu mai auzise nimic de peste 6 ani.

“Singura informație pe care o știa era că fratele său se află undeva într-un sat din împrejurimile orașului Câmpia Turzii.
S-a urcat în tren, a ajuns la destinație și de aici a început calvarul pentru bătrânel. Nu avea telefon mobil, nu cunoștea pe nimeni, nu avea mâncare, ci doar dorința de a se reuni cu fratele său. A hoinărit 3 zile și 3 nopți prin împrejurimi, întrebând în stânga și în dreapta despre fratele său, însă nimeni nu îl cunoștea.
Salvarea sa a venit din partea lui Mihai și Vlad care erau în patrulare pe raza localității Tritenii de Jos și care l-au găsit mergând fără vreo direcție pe drumurile din proximitate. Imediat colegii și-au dat seama că e vorba despre o persoană vulnerabilă, motiv pentru care l-au abordat și au aflat povestea de viață a bărbatului”, transmit cei de la Sindicatul Europol.

Conform celor de la sindicatul Europol, chiar dacă la prima vedere nu părea o “chestiune de poliție”, cei doi polițiști au sărit în ajutorul bărbatului, dându-și seama că dacă nu îl vor ajuta exista riscul ca bătrânul slăbit și epuizat să își piardă viața.

“L-au condus la spital unde a primit îngrijiri medicale, dar suplimentar și-au anunțat toți colegii din împrejurimi în încercarea de a-i mobiliza să îi găsească fratele.
În cele din urmă, ajutorul a venit din partea șefului de post al comunei Frata, Dorel, polițist experimentat și care cunoaște bine populația din zona. A pus cap la cap informațiile oferite de bătrân și astfel a reușit să îi găsească fratele.
Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au reușit să găsească familia căutată timp de 3 zile pe drumurile unor sate din județul Cluj de un bărbat în vârstă de 69 ani.
După ce s-a stabilit că starea sa de sănătate îi permite să părăsească spitalul, polițiștii i-au dat vestea cea bună. „V-am găsit fratele! Vă ducem la el!”. Bătrânul doar i-a privit și a început să lacrimeze. Erau lacrimi de fericire că după 6 ani, a reușit să dea de urma fratelui său.
Nu e greu să fii uman! Felicitări colegilor pentru implicare”, au mai transms reprezentanții Sindicatului Europol.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago