Categories: Eveniment

Câinii cu stăpân din Florești vor fi sterilizați gratuit

Primăria Florești vine în spijinul proprietarilor de câini printr-o campanie de sterilizare gratuită a tuturor câinilor cu stăpân, microcipați și înregistrați în RECS (Registrul de evidență al câinilor cu stăpân) de pe teritoriul comunei.
Potrivit reprezentanților primăriei Florești, prin această campanie se dorește combaterea fenomenului de abandon, reducerea numărului de câini aflați pe domeniul public și responsabilizarea deținătorilor de animale. Sursa câinilor de pe străzi este reprezentată, într-un procent mare, de înmulțirea câinilor deținuți de proprietari și mai apoi abandonați, cât și înmulțirea câinilor aflați deja pe domeniul public.

Sterilizarea este singura metoda prin care putem stopa aceste fenomene, pe termen mediu și lung, fără a fi nevoiți să recurgem la eutanasiere. Bugetul pentru această campanie este asigurat iar doritorii sunt așteptați să o acceseze. Țineți cont de faptul că alocarea subvențiilor se face pe principiul, “primul venit, primul servit”.

Orice persoană cu domiciliul pe raza comunei Florești, care deține unul sau mai mulți câini de rasă comună sau metiși (orice câine fără pedigree sau certificate de origine și fără drept de montă), înregistrați în RECS, are obligația, prin lege, să-i sterilizeze și poate beneficia de subvenționarea sterilizării, în limita sumelor alocate anual pentru acest serviciu.

Pentru a fi înscriși în campanie, posesorii de animale trebuie să se deplaseze la Primăria Florești, unde vor completa o cerere, care se depune la Compartimentul contabilitate, buget, finanțe. Cererea se completează pe baza cărții de identitate și a carnetului de sănătate al câinelui microcipat, atât în original cât și o copie (dacă este posibil). Pe baza cererii veți primi un bon de sterilizare cu care veți merge la cabinetul veterinar unde se va desfășura campania.

Programul de derulare al campaniei, cabinetele partenere și data programării o veți afla în urma unui apel telefonic. Procedura de sterilizare se efectuează de către medici veterinari de liberă practică.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago