Categories: Eveniment

Cătălin Drulă: Prelimitatorul de înălţime din Pasajul Unirii e incorect amplasat. Nu există întreținere, lanţurile sunt date peste cap

Fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, acuză autorităţile locale din Bucureşti că “au minţit” în cazul accidentului de la Pasajul Unirii şi că prelimitatorului de înălţime nu a fost atins de autocarul cu turiştii greci. 
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a acuzat, sâmbătă, autorităţi locale din Bucureşti că “au minţit” atunci când au spus că autocarul implicat în accidentul de la Pasajul Unirii, soldat cu 21 de răniţi şi un deces, a lovit lanţurile prelimitatorului de înălţime.

“A fost publicată o filmare în care se vede cum autocarul a trecut pe lângă presemnalizatorul cu lanțuri (foto 1) al Pasajului Unirii pe banda 2 (din 4) ulterior schimbând o bandă în stânga. Exact situația de care vorbeam la pct. 8 din postarea anterioară.

În același timp, într-o poză facută astăzi (foto 2) se vede cum lanțurile de la presemnalizator sunt date peste cap pe lățimea benzii 3 (care mai în față devine banda 1 a pasajului Unirii).

Se impun câteva concluzii:
1. Prefectul Greblă și alte oficialități care au spus că au fost lovite lanțurile prelimitatorului au mințit.

2. Prelimitatorul este INCORECT amplasat. Așa cum spuneam în postarea anterioară, trebuie să nu poți fizic să îl ocolești dacă intri în pasaj (soluții se găsesc, de la amplasarea mai apropiată de pasaj, la delimitare fizică mai timpurie a sensurilor prin/pe deasupra pasajului). Mai mult, dacă înainte de intersecția Budapesta un TIR sau autocar e încadrat pe banda 1 (unde e logic să fie fiind vehicul greu) la trecerea de intersecție NU va lovi lanțurile și dacă e o decizie (greșită) de ultim moment să intre în pasaj se va înfige direct în limitator cum s-a întâmplat ieri.

3. Lanțurile au mai fost lovite de alte TIR-uri sau autocare după cum se vede în poză și LĂSATE AȘA. Practic, nu există întreținere și repunere în funcțiune a acestui element de siguranță.

4. (în consecință de la pct. anterior) Și dacă trecea pe banda 3, pe sub lanțuri, e foarte posibil ca autocarul să nu le fi lovit pentru că fuseseră deja date peste cap de mai demult.

5. Și la ora asta când vorbim (sau cel puțin azi-dimineață), chiar dacă a fost un accident, Primăria Sector 4 n-a catadicsit să trimită o nacelă să readucă pe poziție lanțurile date peste cap ale prelimitatorului”, a transmis Cătălin Drulă. 

Sursa filmare: Digi24 (link și în comentarii)

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

17 hours ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

18 hours ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

2 days ago

Studenții UAD au Transformat Căștile de Protecție în Opere de Artă pe Șantierul Carbochim, în Parteneriat cu Grupul IULIUS

Într-o inițiativă inedită de colaborare între mediul academic și cel industrial, 25 de studenți de…

2 days ago

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago