Sfârșitul de săptămână aduce pofticioșilor, și nu numai, concursul celor mai delicioase ceaune din județ la Mărișel.
Competiția de gătit în aer liber va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, începând cu ora 10:00, la Mărișel Ski Bike Resort.
Administratorii de la Mărișel invită doritorii la un concurs culinar în care vor fi punctate atât gustul, cât și tehnica și prezentarea.
Potrivit regulamentului, se punctează: păstrarea gustului nativ al ingredientelor , utilizarea condimentelor adecvate, complementaritatea ingredientului principal cu adaosurile folosite, respectarea temperaturii de servire a preparatului, armonizarea culorilor, aromelor, combinarea corectă a materiilor prime.
Juriul va pune accent, de asemenea, pe punerea în valoare a ingredientelor, pe folosirea economică şi ingenioasă a lor, pe realizarea montajului pe farfurie cu ingrediente şi decoruri exclusiv comestibile. Conform regulamentelor concursurilor de gastronomie, ierarhia va fi dată de media aritmetica a punctelor acordate de fiecare membru al juriului, pentru fiecare echipa.
Toţi concurenţii vor primi diplome de participare, iar primii trei vor primi cupe, diplome, medalii şi premii.
Nu vor lipsi nici responsabilii cu buna dispoziție: Badiu Nicolae ~ taragot, Rosu Alexandru ~ la orga, Anicuta Rosu ~ solist, Stoica Nicu ~ fluer, Nelu Ban Fantana ~ solist.
Regulamentul complet al concursului poate fi consultat AICI!
Source link