Eveniment

Coronavirus: Italia, cea mai afectată țară din Europa și a treia la nivel mondial. Cum funcționează carantina?

Foto: Claudio Furlan

Este panică în Italia, țară unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate și unde numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc. Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine.

  • Un al treilea deces a fost anunțat duminică seara de autoritățile italiene.
  • În nordul Italiei, două persoane, un bărbat și o femeie, au murit în zilele anterioare, din cauza pneumoniei virale, în două regiuni separate, Lombardia și Veneto.
  • Românii din regiunile afectate sunt speriați și unii dintre ei ar vrea să revină în țară. Deocamdată, nu au apărut cazuri de îmbolnăvire printre cetățenii români.
  • Ministerul de Externe de la București a anunțat că a constituit un grup de lucru care este în legătură permanentă cu autoritățile italiene.

ACTUALIZARE DUMINICĂ, ORA 19:00 Bilanț actualizat de autoritățile italiene: trei morți, 157 de cazuri de infecții confirmate în total, 26 de oameni sunt în stare gravă sau critică. Italia devine a treia cea mai afectată țară din lume, după China și Coreea de Sud. 

ACTUALIZARE DUMINICĂ ORA 13:50 Un nou bilanț arată că sunt 134 de cazuri de îmbolnăviri în Italia. După China (76.940), Coreea de Sud (602) și Japonia (146), Italia este a patra cea mai afectată țară din lume de epidemia provocată de virusul nou apărut în Wuhan.

ACTUALIZARE DUMINICĂ, ORA 12:00 Cazurile de coronavirus din Italia au trecut de 100, mai precis au ajuns la 117.

Cum e respectată carantina?

Corespondentul Digi24 în Italia, Sergiu Balaban, a mers în localități vizate de măsurile de carantină. La intrare, pustiu, nu erau filtre de poliție sau armată, așa cum au anunțat autoritățile. A putut intra, de exemplu, în orașul Codogno.

În oraș, erau pe străzi autorități, ambulanțe, dar și oameni care ieșiseră cu cățelul la plimbare sau bicicliști. Păreau, totuși, destul de speriați de ceea ce se întâmplă și nu au vrut să vorbească.

În momentul în care jurnalistul s-a apropiat de spital și a vrut să filmeze, a fost abordat imediat de Garda de Finanțe, care l-a escortat până la autostradă, spunându-i că nu are voie să staționeze și că în caz contrar, va fi băgat în carantină. Întrebați de ce nu există filtre la intrarea în oraș, agenții i-au răspuns jurnalistului că „nu e treaba lui”.

Românii care se întorc din Italia din zonele afectate de coronavirus vor sta 14 zile în carantină

ACTUALIZARE DUMINICĂ, ORA 11:10. Românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia), unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, anunță Ministerul Sănătății.

ACTUALIZARE DUMINICĂ, ORA 7:00. Cele mai noi statistici anunță că au fost înregistrate 79 de cazuri de îmbolnăviri în total, aproape jumătate dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore. Doi pacienți s-au făcut bine, în timp ce 18 sunt în stare gravă sau critică.

În aceste condiții, Italia a devenit țara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeană.

În cursul nopții a fost confirmată prezența virusului și în Milano.

Citiți și:  Italia, afectată de coronavirus. Românii îl invocă pe Dumnezeu: O fi scris să mor aici, o fi scris sa mor acasă la mine

Cele mai afectate zone, Lombardia și Veneto. Au fost instituite restricții de circulație

Cele mai afectate zone sunt Lombardia și Veneto. Nu este o epidemie națională, nu sunt cazuri extinse la nivel național. Tocmai pentru a preveni acest lucru, autoritățile se grăbesc să ia măsuri. Încă de vineri seară au fost impuse restricții. Au fost închise școli, restaurante, baruri, birouri publice, nici trenurile nu mai opresc în localitățile restricționate.Volume 90%

Source Link


Facebook Comments Box
Calin Roman

Recent Posts

Noi Reguli pentru Șoferi: Ce Se Întâmplă Cu Cei Care Refuză Primirea Procesului-Verbal?

Poliția a anunțat recent modificări legislative relevante pentru șoferii amendați care refuză să primească procesul-verbal…

1 day ago

Controversele Ordonanței 84: Controversele Ordonanței 84: Teste DrugTest fals pozitive și medicamentele care te pot lăsa fără permis

Poliția Română avertizează că anumite medicamente pot avea efecte psihoactive și pot genera rezultate false…

1 day ago

GALERIE FOTO: Noile grădini urbane unesc comunitățile – Un nou parc va fi realizat în nordul Clujului pentru evenimente culturale, relaxare și conectare cu natura

Cluj-Napoca este cunoscut pentru dimensiunea sa culturală vibrantă și dinamică, pentru diversitatea sa istorică, pentru…

1 day ago

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

3 days ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

3 days ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

5 days ago