Sponsorizat
Categories: Eveniment

Daniel Buda, laude pentru produsul „Salinate de Turda”: „Este o realizare semnificativă pentru patrimoniul cultural și gastronomic al României”

Sponsorizat
Sponsorizat

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului “Salinate de Turda” în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), acesta fiind cel de-al treisprezecelea produs românesc recunoscut şi înregistrat la nivel european.
”Salinate de Turda” este o carne afumată şi uscată, obţinută prin sărare umedă, care este preparată în Turda şi mai multe comune din Cluj. 

Europarlamentarul clujean Daniel Buda susține că statutul de IGP reprezintă o recunoaștere la nivel european a calității și originii acestui produs specific românesc. 

„«Salinate de Turda» – Un nou produs românesc obținute statutul de Indicație Geografică Protejată în UE!

Comisia Europeană a aprobat vineri, 3 noiembrie 2023, adăugarea produsului românesc din carne de porc afumată «Salinate de Turda» în registrul indicațiilor geografice protejate (IGP). Este o realizare semnificativă pentru patrimoniul cultural și gastronomic al României.

Statutul de IGP reprezintă o recunoaștere la nivel european a calității și originii acestui produs specific românesc. Acest lucru implică respectarea unor reguli stricte și standarde în producția și comercializarea acestor sare, pentru a menține autenticitatea și calitatea produsului. Prin această recunoaștere, «Salinatele de Turda» sunt protejate de imitații sau falsificări, contribuind astfel la conservarea și promovarea patrimoniului cultural românesc.

În România, produse au obținut statutul de IGP în ultimii ani, ceea ce reprezintă o dovadă a diversității și bogăției tradițiilor culinare și agricole din țară.

Aprecierea, recunoașterea și protecția produselor românești contribuie la menținerea identității culturale și la păstrarea tradițiilor. Aceste realizări notabile reprezintă totodată oportunități pentru a dezvolta turismul și pentru a aduce recunoaștere internațională României ca țară cu un patrimoniu cultural și culinar remarcabil.

«Salinatele de Turda» au primit cu mândrie statutul de IGP și își confirmă astfel locul special în cultura și gastronomia românească. Felicitări!”, a transmis Daniel Buda.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Atenție, șoferi și trotinetiști! RCA pe CNP și examen obligatoriu

"Trotinetele au scăpat de sub control"Titi Aur Fostul campion de raliuri și actual proprietar al…

2 hours ago

Florin Piersic strălucește la 89 de ani! Marele actor face senzație pe Cluj Arena

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiți actori români, a făcut senzație luni seara pe…

17 hours ago

Exclusiv -Accident rutier grav între Luna de Sus și Stolna, în 3 octombrie! Grija Mare!

Un accident rutier deosebit de grav a avut loc joi, 3 octombrie, pe drumul județean…

19 hours ago

Aur pentru România: Eleva din Cluj cucerește Olimpiada Internațională de Chimie Aplicată

O elevă din Cluj-Napoca a făcut România mândră, câștigând medalia de aur la Olimpiada Internațională…

1 day ago

Incendiu în cartierul Zorilor din Cluj-Napoca. Trei garaje distruse, un bărbat a suferit un atac de panică

Un incendiu puternic a izbucnit duminică dimineață pe strada Tatra din cartierul Zorilor, Cluj-Napoca. Trei…

2 days ago

(Video) – Copil de 12 ani, lovit pe trotuar de un Mustang condus de un șofer din Bistrița-Năsăud, se luptă între viață și moarte

Copilul de 12 ani lovit pe trotuar, miercuri, 1 octombrie, de un autoturism Ford Mustang,…

2 days ago