Categories: Eveniment

De azi ai voie la restaurant! Află regulile care trebuie respectate

Din 1 septembrie se redeschid restaurantele. Clienții restaurantelor în spații închise trebuie să poarte mască atunci când se ridică de la masă. Aceştia nu au voie să mute meniurile, solnițele, olivierele și alte obiecte de pe o masă pe alta.
Proiectul privind normele pentru funcționarea restaurantelor, publicat luni seară impune clienților restaurantelor în spații închise noi reguli atunci când vor lua masa în oraş.

„Se interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință. Sse interzice consumul de produse stând în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul unității”, se arată în document.

De asemenea, „se interzice consumul de alimente/băuturi la scaunele situate la bar si se limitează interactiunea persoanelor stând in picioare. Se interzic activitățile de divertisment (dans) în cadrul unității de alimentație publică”.

La o masă vor putea sta cel mult șase persoane, cu excepția cazului în care sunt membri ai aceleiași familii.

Angajații vor purta mască și mănuși și vor face „triaj observațional” al clienților care intră în restaurant. Accesul clienților cu „semne vizibile” de infecție respiratorie va fi interzis.

La intrarea în restaurant, pe mese și la grupurile sanitare trebuie să existe dispozitive cu produse biocide avizate/autorizate pentru clienți.

De asemenea, în restaurante trebuie să existe, acolo unde este posibil, circuite cu sens unic pentru clienți.

Acolo unde plata se face la casa de marcat, se vor instala panouri de protecție din plexiglas.

Pentru asigurarea distanțării, o masă va putea fi ocupată, iar următoarea va rămâne liberă.

Mesele vor fi ocupate pe bază de rezervare sau prin înscrierea în registru la intrarea în restaurant. Cel puțin o persoană de la masă trebuie să-și dea datele de contact, pentru a facilita ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului.

În cazul restaurantelor din hoteluri, rezervarea se poate face pe baza numărului camerei unde sunt cazaţi clienții.

Angajații restaurantelor trebuie să poarte mască și să-și dezinfecteze mâinile înainte de fiecare servire.

Mesele vor fi de asemenea dezinfectate după plecarea fiecărui grup de clienți.

Este recomandată aerisirea cât mai frecventă a încăperilor, prin deschiderea ferestrelor și/sau ușilor, cu folosirea sistemelor de aer condiționat în caz de caniculă.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Cel mai mare glob de zăpadă din România va fi atracția principală la un târg de Crăciun inedit din Cluj-Napoca.

În perioada 23 noiembrie – 8 decembrie, Cluj-Napoca va găzdui cea de-a șaptea ediție a…

3 days ago

Un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. Cei mai talentați rideri din lume SuperEnduro World Championship – GP of Romania VIDEO

Pe 18 ianuarie 2025, Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca se transformă într-o arenă a adrenalinei…

3 days ago

Impact violent pe strada București din Cluj-Napoca: Scuterist proiectat câțiva metri după coliziunea cu un SUV

Un grav accident de circulație a avut loc astăzi, pe strada București din Cluj-Napoca, implicând…

5 days ago

DJ Bobo a electrizat Clujul: primul concert susținut în România s-a încheiat cu piesa “Freedom”

Seara trecută, Cluj-Napoca a fost epicentrul muzicii dance, găzduind unul dintre cele mai așteptate evenimente…

5 days ago

Dispeceratul Termoficare Napoca: Tehnologia și modernizarea aduc eficiență și siguranță pentru clujeni (P)

Termoficare Napoca trece printr-un amplu proces de modernizare, aducând în prim-plan tehnologia de ultimă generație…

1 week ago