Sponsorizat
Categories: Eveniment

De azi ai voie la restaurant! Află regulile care trebuie respectate

Sponsorizat
Sponsorizat

Din 1 septembrie se redeschid restaurantele. Clienții restaurantelor în spații închise trebuie să poarte mască atunci când se ridică de la masă. Aceştia nu au voie să mute meniurile, solnițele, olivierele și alte obiecte de pe o masă pe alta.
Proiectul privind normele pentru funcționarea restaurantelor, publicat luni seară impune clienților restaurantelor în spații închise noi reguli atunci când vor lua masa în oraş.

„Se interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință. Sse interzice consumul de produse stând în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul unității”, se arată în document.

De asemenea, „se interzice consumul de alimente/băuturi la scaunele situate la bar si se limitează interactiunea persoanelor stând in picioare. Se interzic activitățile de divertisment (dans) în cadrul unității de alimentație publică”.

La o masă vor putea sta cel mult șase persoane, cu excepția cazului în care sunt membri ai aceleiași familii.

Angajații vor purta mască și mănuși și vor face „triaj observațional” al clienților care intră în restaurant. Accesul clienților cu „semne vizibile” de infecție respiratorie va fi interzis.

La intrarea în restaurant, pe mese și la grupurile sanitare trebuie să existe dispozitive cu produse biocide avizate/autorizate pentru clienți.

De asemenea, în restaurante trebuie să existe, acolo unde este posibil, circuite cu sens unic pentru clienți.

Acolo unde plata se face la casa de marcat, se vor instala panouri de protecție din plexiglas.

Pentru asigurarea distanțării, o masă va putea fi ocupată, iar următoarea va rămâne liberă.

Mesele vor fi ocupate pe bază de rezervare sau prin înscrierea în registru la intrarea în restaurant. Cel puțin o persoană de la masă trebuie să-și dea datele de contact, pentru a facilita ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului.

În cazul restaurantelor din hoteluri, rezervarea se poate face pe baza numărului camerei unde sunt cazaţi clienții.

Angajații restaurantelor trebuie să poarte mască și să-și dezinfecteze mâinile înainte de fiecare servire.

Mesele vor fi de asemenea dezinfectate după plecarea fiecărui grup de clienți.

Este recomandată aerisirea cât mai frecventă a încăperilor, prin deschiderea ferestrelor și/sau ușilor, cu folosirea sistemelor de aer condiționat în caz de caniculă.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pelerinajul de la Nicula – Rugăciune, lumină și speranță în ziua Adormirii Maicii Domnului

La poalele blânde ale dealului din satul Nicula, la câțiva kilometri de Gherla, Mănăstirea „Adormirea…

7 days ago

IULIUS – 25 de ani de inovație în retail și regenerare urbană în România

IULIUS marchează un sfert de secol de activitate, timp în care a redefinit standardele retailului…

1 week ago

Cluj-Napoca interzice fumatul în parcuri, stații și baze sportive. Amenzi până la 500 lei

De astăzi, 13 august, în Cluj-Napoca intră în vigoare o măsură importantă pentru sănătatea publică:…

1 week ago

Un român schimbă istoria neuroștiinței la Stanford: Sergiu Pașca, pionier în modelarea creierului uman

Sergiu Pașca, cercetător român de renume internațional, face istorie în domeniul științelor comportamentale la Universitatea…

1 week ago

Patru cetățeni străini, prinși cu bijuterii furate la un festival din Cluj

Cluj-Napoca, început de august. Orașul pulsează sub luminile și sunetul unui festival de muzică. În…

1 week ago

Metroul din Cluj intră în faza subterană: au început lucrările la puțul de lansare pentru TBM-uri

Metroul din Cluj intră în faza subterană: lucrări la 24 de metri adâncime Luni, 11…

1 week ago