Sponsorizat
Categories: Eveniment

Desert de sezon. Prăjitură de post cu mere, fragedă și delicioasă

Sponsorizat
Sponsorizat


Pentru cei care țin Postul Crăciunului, iată o rețetă de prăjutură de post cu mere. 
Prăjitura de post cu mere este o rețetă de post care se face ușor, dovada perfectă că putem găti bunătăți chiar și în timpul postului. 

Iată de ce ai nevoie:
Ingrediente pentru aluat

150 ml apa minerala
150 ml ulei
5 linguri de zahar
1 praf de copt
o lingura otet
500 g faina
un praf de sare

Umplutura de prăjitură

1,5 kg de mere
5 linguri de zahar
2 linguri de gris
2 lingurite scortisoara

Cum se prepară

Se curăță merele de coaja si se dau pe razatoarea mare sau se taie cubulețe mici, apoi se pun pe foc impreuna cu zaharul, intr-o cratita care nu lipeste. Se caleste totul pana se evapora sucul de mere, dupa care se adauga 2 linguri de gris, scortisoara si se da deoparte, pentru a se racori putin.

Intr-un castron se amesteca apa cu zaharul. Se amesteca bine pana cand zaharul se topeste, apoi se adauga uleiul, praful de copt dizolvat in o lingura de otet, praful de sare si omogenizam compozitia. Adaugam putin cate putin faina, pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.

La inceput ne vom folosi de o spatula pentru a incorpora faina. Cand aluatul devine prea dens, il punem pe masa de lucru si continuam sa adaugam faina si sa framantam pana capata consistenta necesara.

Aluatul se imparte in 4 bile si se intinde cu ajutorul facaletului in strat subtire. Umplem fiecare foaie de aluat cu umplutura de mere și o rulam.

Pregatim tava de copt tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 20 × 30 cm, apoi introducem prajitura la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20-30 de minute sau pana cand aluatul este bine rumenit. Inainte de a servi prajitura de post cu mere, o pudram deasupra cu zahar.

sursa: pofta-buna.com

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pelerinajul de la Nicula – Rugăciune, lumină și speranță în ziua Adormirii Maicii Domnului

La poalele blânde ale dealului din satul Nicula, la câțiva kilometri de Gherla, Mănăstirea „Adormirea…

6 days ago

IULIUS – 25 de ani de inovație în retail și regenerare urbană în România

IULIUS marchează un sfert de secol de activitate, timp în care a redefinit standardele retailului…

1 week ago

Cluj-Napoca interzice fumatul în parcuri, stații și baze sportive. Amenzi până la 500 lei

De astăzi, 13 august, în Cluj-Napoca intră în vigoare o măsură importantă pentru sănătatea publică:…

1 week ago

Un român schimbă istoria neuroștiinței la Stanford: Sergiu Pașca, pionier în modelarea creierului uman

Sergiu Pașca, cercetător român de renume internațional, face istorie în domeniul științelor comportamentale la Universitatea…

1 week ago

Patru cetățeni străini, prinși cu bijuterii furate la un festival din Cluj

Cluj-Napoca, început de august. Orașul pulsează sub luminile și sunetul unui festival de muzică. În…

1 week ago

Metroul din Cluj intră în faza subterană: au început lucrările la puțul de lansare pentru TBM-uri

Metroul din Cluj intră în faza subterană: lucrări la 24 de metri adâncime Luni, 11…

1 week ago