Categories: Eveniment

Floreștiul este a doua cea mai bogată comună din țară. Are venituri mai mari decât unele reședințe de județ


Comuna clujeană Florești este localitatea cu cea mai tânără și cea mai educată populație din România. În ceea ce privește bugetul, este situată pe poziția a doua, fiind depășită doar de comuna Chiajna (Ilfov).
​​În ciuda faptului că au statut de comune, mai multe localități din România au venituri mai mari decât municipii și orașe mari, unele chiar reședințe de județ.

În clasamentul acestor comune întâlnim Chiajna (Ilfov), Florești (Cluj), Ghiroda (Timiș), Ștefănești (Ilfov), Miroslava (Iași), Giroc (Timiș) sau Ariceștii Rahtivani (Prahova). Toate acestea au venituri proprii mai mari decât reședința județului Teleorman sau orașe turistice celebre cum e cazul Bușteniului sau Predealului.

Potrivit hotnews.ro, Floreștiul are venituri comparabile sau chiar mai mari decât unele municipii și orașe din țară. Nu mai puțin de 84,8 milioane de lei au fost veniturile proprii ale comunei Florești în anul 2022.

Singura comună din țară care depășește veniturile Floreștiului este Chiajna, județul Ilfov, care a avut venituri proprii de 92,7 milioane de lei în 2022.

Amintim, Consiliul Local Florești a aprobat, la sfârșitul lunii ianuarie, proiectul de buget al celei mai mari comune din țară pe anul 2023. În valoare de aproximativ 31 de milioane de euro, a fost cel mai mare din istoria comunei clujene.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago