Acest fruct-minune ţine la distanţă bolile de inimă, ne scapă de stres, previne îmbătrânirea şi se luptă cu cancerul.
Cunoscută şi sub denumirea de ‘fructul vieţii’ sau ‘fructul dragostei’, rodia este apreciată pentru proprietăţile sale extraordinare. Este inclusă la loc de cinste printre super alimente, deoarece conţine de 3 ori mai mulți antioxidanţi decât vinul roșu sau ceaiul verdeși este bogată în potasiu, acid folic, fibre şi vitamina C.
Iată la ce ajută rodiile:
Întăresc sistemul imunitar
Rodiile și sucul lor conțin o cantitate importantă de vitamina C, esențială pentru prevenirea îmbolnăvirii, în special în sezonul rece.
Ajută la reglarea colesterolului
Rodiile scad nivelul de colesterol rau din sange (LDL) şi cresc nivelul de HDL (colesterol bun) din organism, reducând riscurile altor factori cardiaci. Astfel, rodia poate contribui la vindecarea şi prevenirea bolilor cardiovasculare, dar şi a diabetului şi a artritei. Totodată, consumul constant de rodie împiedică depunerile de colesterol de pe artere.
Apără organismul de cancer
Studiile au arătat că substanţele din rodie apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. În acelaşi timp, fructul încetineşte evoluţia cancerului ce afectează prostata.
Scad tensiunea arterială
În cazul celor care suferă de hipertensiune, cercetările au arătat că, dacă beau zilnic 50 ml suc din aceste fructe, tensiunea sistolică scade cu până la 5%.
Previn îmbătrânirea
Rodiile conțin o canitate uriașă de antioxidanți. O doză zilnică de rodie ar putea încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului, susţine un studiu care a costat două milioane de lire sterline. Un extract din fruct, care includea atât miez cât şi coja şi seminţe, a fost dat celor 60 de voluntari participanţi la experiment, în fiecare zi, timp de o lună. Cercetătorii au monitorizat apoi activitatea substanţelor chimice ale rodiei în corp. Ei au descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, muşchilor şi pielii.
Puternic antioxidant
Rodia este unul din cele mai puternice fructe antioxidante, în compoziţia ei găsindu-se de trei ori mai multi antioxidanţi decât în vinul rosu sau în ceaiul verde. Rodia conţine antioxidanţi puternici precum polifenoli, tanini si antocianini, esenţiali pentru sănătatea inimii şi a organismului.
Protejează ficatul şi rinichii
Studiile au demonstrat că sucul de rodii nu doar că protejează ficatul dar ajută și la regenerea lui. Totodată, noi cercetări au scos la iveală că un extract din rodii protejează rinichii de toxine periculoase.
Source link