Categories: Eveniment

La Cluj se practică izolarea sub cerul liber, pentru că familia nu te primeşte în casă, iar autorităţile “nu au ce să facă”

Se întâmplă în satul Luna de Jos, comuna Dăbâca. O femeie recent revenită în ţară din Spania nu este primită de rude în casă de teama COVID-19.

Femeia, întoarsă recent din Spania a dormit pe pământul gol, sub cerul liber, și a primit de mâncare de la niște săteni, în prima noapte. Fiul său i-a adus o căruță din lemn acoperită cu o folie de nailon, unde femeia doarme.

”A venit luni seara din Spania. Are în sat un băiat care are copii și are și frați, dar nu o primește nimeni în casă de teama COVID, le e frică de boală, de virus. În prima noapte a dormit sub cerul liber, pe pământul gol și îi frig afară”, spune o vecină din sat.

Femeia a sunat la 112, iar de la Ambulanță i s-a răspuns că nu au competență și au îndrumat-o spre Poliție. Polițiștii au discutat cu femeia și i-au spus să meargă miercuri la Primăria Dăbâca pentru a fi ajutată.

Primarul comunei Dăbâca, Emil Cioban, a declarat că știe despre cazul femeii, dar nu are ce să facă. ”Femeia a venit din Spania, a intrat în țară pe la Arad, trebuia să stea 14 zile în izolare. Noi nu am avem un spațiu unde să îi oferim cazare”, a precizat Cioban.

Totuși, edilul a afirmat că va căuta o soluție, sperând și în implicarea liderilor din comunitatea romă din localitate, mai ales că vremea este în curs de răcire.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago