Sponsorizat
Categories: Eveniment

Leacuri din cămară. Condimentul care ajută digestia, crește imunitatea şi vindecă tusea

Sponsorizat
Sponsorizat


Condimentul acesta îl folosim adesea în bucătărie, dar poate nu știm să îl utilizăm și pentru calitățile de medicament pe care le are.
Chimenul este o plantă cunoscută pentru beneficiile sale medicale de sute de ani. Iata cateva dintre ele:

Seminţele de chimen ajută la digestie, fiind util pentru tulburări digestive, deoarece uleiul esenţial din seminţele de chimen activează glandele salivare. De asemenea, timolul, uleiul eteric din seminţele de chimen prezent în seminţele de chimen, promovează o digestie lentă şi ajută împotrivă arsurilor gastrice.

Acţionează că un laxativ natural. Ceaiul d echimen sau adaugarea de seminţe d echimen în mancare este suficient pentru a profita de acest efect.

Dacă suferi de insomnie, seminţele de chimen îţi vin în ajutor. Seminţele de chimen te vor face să ai un somn liniştit, fără că nimic să nu te distragă, deoarece acestea au un efect liniştitor.

Ameliorează greţurile de dimineaţă, aşa că seminţele de chimen fac minuni pentru femeile însărcinate. Se consumă sub formă de ceai, o linguriţă de seminţe de chimen la un pahar de apa. Acest ceai poate fi folosit şi de persoanele ce au greuturi dimineaţă din cauza unor boli.

Seminţele de chimen ajută în vindecarea simptomelor răcelii, printre care şi tusea. De asemenea, durerile în gât pot fi ameliorate cu ajutorul acestor seminţe. le consumi ca atare, menstecandu-le bine sau le macini şi le adaugi în cereale, creme, supe sau piureruri.

Cu vârstă, metabolismul devine mai lent. Seminţele de chimen te vor ajută, deoarece sporeşte rata metabolismului bazal. Adaugă seminţe de chimen în dieta zilnică şi efectele nu vor întârzia să apară.

De asemenea, seminţele de chimen cresc imunitatea generală a organismului, te ajută să nu faci astm, bronşită sau alte probleme respiratorii, previn alegriile de sezon şi ameliorează problemele legate de respiraţie.

Seminţele de chimen se pot consuma ca atare, se pot face ceai sau se pot macina şi adăuga în mancare sau alte preparate. Dacă le macini, nu fierbe pudra rezultată şi nu o adauga în mancăruri firebinţi. Cea mai bună metodă de a macina semintele de chimen este în maşina de cafea. Adaugă, când le macini o linguriţă de pesmet. Acesta absoarbe uleiurile volatile si creşte eficienţa seminţelor de chimen.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Zilele Clujului 2025: Patru zile de sărbătoare, culoare și emoție în inima Transilvaniei!

Cluj-Napoca își deschide larg porțile pentru una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului: Zilele…

1 hour ago

3 zile fără apă în Cluj! A fost nevoie să spargă drumul pentru a înlocui conducta veche

O intervenție amplă a avut loc astăzi în județul Cluj, pe conducta principală de aducțiune…

11 hours ago

Record pe piața imobiliară: IULIUS și Atterbury Europe atrag 400 milioane de euro pentru reconversia urbană RIVUS din Cluj

Proiectul RIVUS Cluj-Napoca, dezvoltat de IULIUS și Atterbury Europe, marchează un moment istoric în industria…

14 hours ago

La o cafea cu un polițist: Clujenii, invitați să vorbească deschis despre siguranța rutieră ☕🚔

Cum ar fi să discuți față în față, la o cafea, cu un polițist despre…

15 hours ago

Cluj: Zonele afectate de întreruperea apei timp de 3 zile, începând de marți, 20 mai 2025

Lucrări majore pe conducta Cluj-Gherla-Dej: Zeci de localități și cartiere din Cluj rămân fără apă…

1 day ago

🎓 Bal de absolvire ca-n povești la Cluj-Napoca!

Elevii Colegiului Național Unitarian „János Zsigmond” au strălucit într-o seară de neuitat Magie, eleganță și…

2 days ago