Categories: Eveniment

Leacuri din cămară. Condimentul care ajută digestia, crește imunitatea şi vindecă tusea


Condimentul acesta îl folosim adesea în bucătărie, dar poate nu știm să îl utilizăm și pentru calitățile de medicament pe care le are.
Chimenul este o plantă cunoscută pentru beneficiile sale medicale de sute de ani. Iata cateva dintre ele:

Seminţele de chimen ajută la digestie, fiind util pentru tulburări digestive, deoarece uleiul esenţial din seminţele de chimen activează glandele salivare. De asemenea, timolul, uleiul eteric din seminţele de chimen prezent în seminţele de chimen, promovează o digestie lentă şi ajută împotrivă arsurilor gastrice.

Acţionează că un laxativ natural. Ceaiul d echimen sau adaugarea de seminţe d echimen în mancare este suficient pentru a profita de acest efect.

Dacă suferi de insomnie, seminţele de chimen îţi vin în ajutor. Seminţele de chimen te vor face să ai un somn liniştit, fără că nimic să nu te distragă, deoarece acestea au un efect liniştitor.

Ameliorează greţurile de dimineaţă, aşa că seminţele de chimen fac minuni pentru femeile însărcinate. Se consumă sub formă de ceai, o linguriţă de seminţe de chimen la un pahar de apa. Acest ceai poate fi folosit şi de persoanele ce au greuturi dimineaţă din cauza unor boli.

Seminţele de chimen ajută în vindecarea simptomelor răcelii, printre care şi tusea. De asemenea, durerile în gât pot fi ameliorate cu ajutorul acestor seminţe. le consumi ca atare, menstecandu-le bine sau le macini şi le adaugi în cereale, creme, supe sau piureruri.

Cu vârstă, metabolismul devine mai lent. Seminţele de chimen te vor ajută, deoarece sporeşte rata metabolismului bazal. Adaugă seminţe de chimen în dieta zilnică şi efectele nu vor întârzia să apară.

De asemenea, seminţele de chimen cresc imunitatea generală a organismului, te ajută să nu faci astm, bronşită sau alte probleme respiratorii, previn alegriile de sezon şi ameliorează problemele legate de respiraţie.

Seminţele de chimen se pot consuma ca atare, se pot face ceai sau se pot macina şi adăuga în mancare sau alte preparate. Dacă le macini, nu fierbe pudra rezultată şi nu o adauga în mancăruri firebinţi. Cea mai bună metodă de a macina semintele de chimen este în maşina de cafea. Adaugă, când le macini o linguriţă de pesmet. Acesta absoarbe uleiurile volatile si creşte eficienţa seminţelor de chimen.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Cel mai mare glob de zăpadă din România va fi atracția principală la un târg de Crăciun inedit din Cluj-Napoca.

În perioada 23 noiembrie – 8 decembrie, Cluj-Napoca va găzdui cea de-a șaptea ediție a…

2 days ago

Un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. Cei mai talentați rideri din lume SuperEnduro World Championship – GP of Romania VIDEO

Pe 18 ianuarie 2025, Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca se transformă într-o arenă a adrenalinei…

3 days ago

Impact violent pe strada București din Cluj-Napoca: Scuterist proiectat câțiva metri după coliziunea cu un SUV

Un grav accident de circulație a avut loc astăzi, pe strada București din Cluj-Napoca, implicând…

4 days ago

DJ Bobo a electrizat Clujul: primul concert susținut în România s-a încheiat cu piesa “Freedom”

Seara trecută, Cluj-Napoca a fost epicentrul muzicii dance, găzduind unul dintre cele mai așteptate evenimente…

5 days ago

Dispeceratul Termoficare Napoca: Tehnologia și modernizarea aduc eficiență și siguranță pentru clujeni (P)

Termoficare Napoca trece printr-un amplu proces de modernizare, aducând în prim-plan tehnologia de ultimă generație…

1 week ago