Sponsorizat
Categories: Eveniment

Probleme pentru restaurantele cu igluuri din Cluj. „Stratagema” proprietarilor, amendată de polițiști

Sponsorizat
Sponsorizat

Proprietarii de restaurante din Cluj-Napoca care au incercat sa fenteze legea și și-au montat igluuri semicirculare, care izolează mesele au fost amendați de către polițiștii clujeni.
Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, cu ocazia verificărilor efectuate în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, în intervalul orar 16:00-22:00, vineri, 5 februarie, s-a constatat faptul că un operator economic își desfășoară activitatea în 4 spații închise, respectiv construcții de tip iglu, în fiecare dintre acestea aflându-se între 4 și 6 persoane.

Operatorul economic a fost sancționat în conformitate cu Legea 55/2020, totodată, fiind dispusă oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura de construcție.

Un alt operator economic din zona centrală a municipiului a fost depistat în timp ce își desfășura activitatea în spațiu închis, respectiv construcții de tip iglu, în interiorul acestora aflându-se între 3 și 6 persoane. Operatorul economic a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 55/2020. Totodată, s-a dispus oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura construcției.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate în zona parcului central din municipiu, s-a constatat faptul că un alt operator economic nu respectă măsura suspendării activității operatorului economic de comercializare alimente și băuturi în spații închise, desfășurându-și activitatea în 5 spații închise (construcții de tip iglu), în interiorul acestora aflându-se un număr de 2-6 persoane.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 55/2020,  fiind dispusă oprirea servirii și înlăturarea materialelor de pe structura de construcție.

Reguli de pandemie la Cluj: maxim două ore la masă, consumaţie de minim 300 lei

Închise din cauza pandemiei, restaurantele din Cluj au fost obligate să se reinventeze. Au investit bani în corturi transparente, de tip iglu, pe care le încălzesc cu lămpi speciale, ca să poată să supravieţuiască.

Costurile sunt însă mari, iar de profit nici nu se pune problema, aşa că patronii de restaurante au pus o condiţie: poţi să mănânci la restaurant în pandemie, doar dacă faci o consumaţie de minim 300 de lei. În plus, ca să aibă şi alţii loc, nu îţi este permis să stai mai mult de două ore la masă.

Într-un iglu pot să ia masa înte 4 şi 8 persoane. În Cluj-Napoca, restaurantele sunt închise la interior de aproape patru luni, de când rata de infectare la mia de locuitori este peste limita impusă.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pelerinajul de la Nicula – Rugăciune, lumină și speranță în ziua Adormirii Maicii Domnului

La poalele blânde ale dealului din satul Nicula, la câțiva kilometri de Gherla, Mănăstirea „Adormirea…

7 days ago

IULIUS – 25 de ani de inovație în retail și regenerare urbană în România

IULIUS marchează un sfert de secol de activitate, timp în care a redefinit standardele retailului…

1 week ago

Cluj-Napoca interzice fumatul în parcuri, stații și baze sportive. Amenzi până la 500 lei

De astăzi, 13 august, în Cluj-Napoca intră în vigoare o măsură importantă pentru sănătatea publică:…

1 week ago

Un român schimbă istoria neuroștiinței la Stanford: Sergiu Pașca, pionier în modelarea creierului uman

Sergiu Pașca, cercetător român de renume internațional, face istorie în domeniul științelor comportamentale la Universitatea…

1 week ago

Patru cetățeni străini, prinși cu bijuterii furate la un festival din Cluj

Cluj-Napoca, început de august. Orașul pulsează sub luminile și sunetul unui festival de muzică. În…

1 week ago

Metroul din Cluj intră în faza subterană: au început lucrările la puțul de lansare pentru TBM-uri

Metroul din Cluj intră în faza subterană: lucrări la 24 de metri adâncime Luni, 11…

1 week ago