Categories: Eveniment

Razie-fulger pe străzile din Cluj. În vizor, bicicliștii și trotinetiștii/ Câte amenzi s-au dat în două ore

Polițiștii au acționat, joi, la Cluj-Napoca, pentru întărirea gradului de disciplină rutieră, dar şi în vederea prevenirii accidentelor rutiere cauzate pe fondul nerespectarii regimului legal de viteză.
Poliţiştii rutieri, în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiilor 1-7 Poliţie Cluj-Napoca au acţionat cu efective mărite pentru întărirea gradului de disciplină rutieră, dar şi în vederea prevenirii accidentelor rutiere cauzate pe fondul nerespectarii regimului legal de viteză. Totodată, s-a acţionat pentru întarirea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de biciclete/trotinete şi prevenirea implicării acestora în accidente rutiere.

Acţiunea s-a desfăşurat joi, în intervalul orar 17.00-19.00. În cele 2 ore, poliţiştii au legitimat peste 260 de persoane şi au verificat 164 de autovehicule. Urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, 42 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru depăşirea regimului legal de viteză, iar ca măsură complementară, faţă de 3 dintre aceştia a fost luată măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În cadrul acţiunii, au fost desfăşurate activităţi cu un puternic caracter preventiv/educativ utilizatorilor de biciclete şi trotinete, 28 de conducători ale acestor tipuri de vehicule fiind sancţionaţi contravenţional pentru abateri ale normelor rutiere în vigoare.

De asemenea, poliţiştii au depistat, pe strada Traian Vuia, un bărbat de 38 de ani, din Cluj-Napoca, în conducând un automobil sub influenţa băuturilor alcoolice.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

6 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

6 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

1 week ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

1 week ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago