Fasolea cu ciolan, țuica și vinul fiert fac parte deja din meniul tradițional al Zilei Naționale.
E deja tradiție ca de Ziua Națională românii să aibă pe masă o farfurie cu fasole cu ciolan. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara deliciosul fel de mâncare:
1/2 kg fasole boabe 1 buc ciolan afumat (de cca 1 kg) 1 morcov 2 cepe medii o conserva rosii cuburi 2 linguri bulion 3 frunze dafin 1 legatura marar 1/2 lingurita cimbru sare piper boia de ardei dulce
Cum se face:
Alege fasolea, spal-o si las-o in apa de seara, pentru a doua zi. A doua zi da fasolea la fiert in suficienta apa si putina sare, iar dupa ce clocoteste bine schimba-i apa cu alta apa fiarta.
Dupa ce schimbi ultima oara apa, adauga ciolanul si lasa cratita la foc mic, cu capacul pus, pentru 2 ore.
Cu 30 de minute inainte de final, scoate ciolanul din cratita si adauga peste fasole morvocul dat pe razatoare, ceapa tocata cat mai marunt, foile de dafin si condimentele.
Lasa fasolea sa fiarba in continuare, iar cu 5 minute inainte de a inchide focul adauga rosiile cuburi, bulionul si mararul tocat marunt. Intoarce in cratita carnea desprinsa de pe ciolan, taiata cubulete potrivite.
Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei
Source link