Categories: Eveniment

Trotinetiștii vor putea fi amendați de Poliția Locală


Parlamentul a adoptat o lege prin care Poliţia Locală poate amenda conducătorii de trotinete electrice, dacă încalcă normele rutiere.
Polițiștii locali vor avea dreptul să constate contravenții și să aplice sanțiuni pentru încălcarea normelor rutiere, în cazul conducătorilor de trotinete, potrivit unui proiect de lege adoptat de către Parlament.

Este vorba despre o modificare a Legii Poliţiei Locale 155/2010, prin care i se acordă atribuţii de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice.

Propunerea a trecut deja de Senat și a ajuns, miercuri, în Camera Deputaților, unde a fost adoptată, astfel că merge la promulgare.

În expunerea de motive care însoțește propunerea legislativă, inițiatorii acesteia menționează pericolul pe care trotinetiștii îl reprezintă pentru pietoni și ceilalți participanți la trafic, concretizat în numărul mare de accidente în care sunt implicați conducătorii de trotinete.

Conform Codului Rutier, trotinetele electrice nu pot fi folosite pe trotuare, ci doar pe pistele de biciclete, iar în cazul în care acestea nu există pe drumurile publice.

Vârsta admisă pentru circulația pe drumurile publice este de cel puțin 14 ani, cu obligația ca tinerii să poarte cască de protecție până la 16 ani.

De asemenea, este interzis transportul pasagerilor pe trotinete electrice, circulația pe timpul nopții este condiționată de echiparea cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

9 hours ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

11 hours ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

4 days ago

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca Deschide Piscina Olimpică Exterioară pe 15 Iunie 2024

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) anunță cu bucurie deschiderea Piscinei Olimpice exterioare, sâmbătă, 15 iunie…

1 week ago

Concertul Coldplay de pe Arena Națională, Marcat de Huiduieli după Intervenția Surpriză a unui Manelist: „Mi s-a dus tot cheful” | VIDEO

O Apariție Neașteptată și Neplăcută la Concertul Coldplay de pe Arena Națională Concertul trupei britanice…

1 week ago