Categories: Eveniment

Vin americanii! 90 de militari din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA, în misiune la Câmpia Turzii

Un detaşament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper şi aproximativ 90 de militari din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii sunt dislocaţi, pentru următoarele luni, în Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN),  militarii americani vor executa misiuni de informaţii, supraveghere şi cercetare în sprijinul operaţiilor NATO, iar Forţele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene “General Emanoil Ionescu”, vor asigura sprijinul tehnic, operaţional şi logistic necesar.

“Prezenţa aliaţilor americani pe teritoriul ţării noastre reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare şi evaluare a capacităţii de luptă, activităţile desfăşurate în comun fiind un element cheie în creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două părţi. Colaborarea dintre Statele Unite ale Americii şi România contribuie la consolidarea capacităţii de apărare colectivă şi la creşterea securităţii regionale”, arată MApN.

MQ-9 Reaper este o aeronavă fără pilot capabilă să efectueze misiuni de zbor comandate de la distanţă sau autonome şi este dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forţele Aeriene ale SUA.

De altfel, Baza Aeriană 71 ”General Emanoil Ionescu” urmează să fie modernizată din banii armatei americane. Congresul Statelor Unite ale Americii a aprobat un proiect ce prevede investiții de 130,5 milioane de euro la  Câmpia Turzii.

 

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago