Info

HARTĂ METEO. Avertizare pentru condiții meteorologice nefavorabile. Coduri portocaliu și galben pentru vânt puternic, viscol și ninsori în aproape întreaga țară.

Agenția Națională de Meteorologie a emis avertizări cod portocaliu și galben pentru vânt puternic, viscol și ninsori în mai multe regiuni ale țării.

Începând de sâmbătă, de la ora 10:00, până duminică la ora 03:00, un cod portocaliu este în vigoare pentru viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali. Meteorologii avertizează că în această regiune, la altitudini de peste 1.500 m, vântul va sufla cu rafale de peste 110…120 km/h, determinând viscol puternic, redusă vizibilitate și zăpadă troienită.

Simultan, de sâmbătă la ora 10:00 până duminică la ora 03:00, este în vigoare și un cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, viscol și ninsori moderate cantitativ în zonele montane, precum și ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania. Vitezele vântului vor atinge, în general, 45…60 km/h, cu rafale de 70…80 km/h în Oltenia, Muntenia și Transilvania, și de 90…100 km/h la munte.

În Maramureș și Transilvania, va ninge temporar viscolit, cu depunere de zăpadă. Pe arii restrânse, ninsori viscolite vor afecta și Moldova, Crișana și Banatul.

De duminică, de la ora 03:00 până la ora 20:00, un cod portocaliu intră în vigoare pentru viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali, iar de la ora 20:00 până luni la ora 10:00, un alt cod portocaliu este emis pentru viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali.

Luni, 25 decembrie, vântul va continua să prezinte intensificări, cu impact local în nord-vest, centru, est și sud-est, precum și în zonele montane.

În plus, de duminică la ora 03:00 până luni la ora 10:00, un cod galben de vânt puternic este valabil în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze generale de 55…65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h.

Zonele montane și Transilvania vor înregistra ninsori viscolite, iar în cursul zilei de duminică se vor semnala precipitații mixte. Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni. Este important ca locuitorii din aceste zone să fie pregătiți pentru condiții meteo severe și să urmărească cu atenție actualizările avertizărilor meteorologice.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

RIVUS: Proiect Inspirat de Dorințele Clujenilor – Parc, Spații Culturale, Fresh Market, Branduri în Premieră și Birouri Premium

RIVUS, cel mai nou proiect al grupului IULIUS, va deveni unul dintre cele mai complexe…

1 week ago

Aspecte neștiute din viața lui Florin Piersic: a înfiat o fată și i-a susținut educația

Florin Piersic este una dintre cele mai mari legende ale cinematografiei și teatrului românesc, având…

2 weeks ago

Doi salvatori montani din Cluj au absolvit etapa de vară a Școlii Naționale Salvamont

Doi membri ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat sub coordonarea Consiliului Județean Cluj, au…

2 weeks ago

Etapă importantă pentru metroul din Cluj: Mașinile de forat au trecut testele și urmează să fie livrate la Cluj – Video

Compania turcească Gulermak, câștigătoarea licitației pentru construirea metroului din Cluj, a publicat recent pe LinkedIn…

2 weeks ago