National

Incidente severe în țară din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile: Mașini blocate în zăpadă și turiști în dificultate solicită ajutor

În această perioadă, condițiile meteorologice nefavorabile au perturbat planurile și călătoriile în diverse zone din țară. Zăpada și viscolul au afectat în special circulația pe drumurile montane și au creat probleme pentru cei care își doreau să petreacă sărbătorile de Crăciun la munte.

În regiunea Transalpina, mulți șoferi au fost blocați, având nevoie de lanțuri pentru a continua drumul către stațiunea Rânca. Situația a fost similară și pe Valea Prahovei, unde utilajele de deszăpezire nu au făcut față cantității mari de zăpadă. Prefectul din Brașov a subliniat: “Toate utilajele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri sunt în activitate. Ele acționează, o parte au fost prinse în trafic, pentru că a fost blocat pentru o perioadă de timp traficul.

Mulți șoferi au rămas blocați pe șoselele spre Rânca, iar condițiile de iarnă i-au obligat să stea în coloană, așteptând ca utilajele să intervină pentru curățarea drumurilor. Unul dintre șoferi a relatat:Am venit de sus, e viscol, nu poți să mergi. Nu e de joacă. Poți să ai cauciucuri, lanțuri, tot ce vreți. Nu ai ce căuta cu mașina acolo.

În plus, nepregătirea pentru vremea aspră a dus la situații periculoase. Oamenii au rămas blocați, iar unii șoferi și-au pus viața în pericol părăsind mașinile în condiții dificile. Într-un incident, un bărbat a fost aproape strivit de o mașină care derapase pe sensul opus al drumului.

Eforturile jandarmilor montani au fost remarcabile în situații critice. Salvarea unei familii cu patru copii, blocată în zăpadă în zona Cheile Ordâncușei, s-a realizat rapid după apelul la 112. Jandarmii au intervenit prompt și au reușit să deblocheze mașina fără ca vreunul dintre pasageri să aibă nevoie de asistență medicală.

În contextul în care ninsorile și viscolul urmau să continue, autoritățile au luat măsuri de precauție. Pe mai multe drumuri din țară, inclusiv pe Transalpina, circulația a fost oprită pentru siguranța participanților la trafic, din cauza vizibilității extrem de reduse și a condițiilor periculoase create de viscol. Poliția Rutieră a transmis recomandări șoferilor, accentuând necesitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă și adaptarea vitezei la condițiile de drum.

În final, întregul sistem rutier și de intervenție a fost mobilizat pentru a face față condițiilor meteorologice severe, iar autoritățile au continuat să monitorizeze și să intervină pentru siguranța și fluidizarea traficului, în special în zonele montane afectate de condițiile iernii aspre.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

4 hours ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

4 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

5 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

6 days ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

6 days ago