Politica

Emil Boc este al doilea cel mai de încredere politician din România, conform unui sondaj INSCOP

În conformitate cu cel mai recent sondaj de opinie realizat de INSCOP Research în perioada 16 – 24 ianuarie 2024, Mircea Geoană se situează în fruntea clasamentului încrederii, obținând un impresionant procent de 34% încredere, atât multă, cât și foarte multă. Secretarul General Adjunct al NATO devansează ceilalți lideri politici în această privință, arătând că are sprijinul a peste o treime din respondenți.

Emil Boc se clasează pe locul doi în topul încrederii, cu un procent de 32.4%, iar Victor Ponta îl urmează în apropiere, cu 24.1%. Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Cristian Diaconescu, Diana Șoșoacă și George Simion completează clasamentul, cu procente variind între 15.4% și 20.5%. Nicolae Ciucă și Cătălin Drulă se află în coada clasamentului cu 12% și, respectiv, 5.8% încredere din partea respondenților.

Sursa: inscop.ro

Sondajul relevă că Klaus Iohannis este liderul cu cea mai mare notorietate, cu impresionantul procent de 98.9% dintre respondenți declarând că au auzit de el. Diana Șoșoacă, Victor Ponta, Marcel Ciolacu și Gabriela Firea îi urmează în topul notorietății, cu procente ce variază între 91.7% și 96.7%.

INSCOP Research a intervievat un eșantion reprezentativ de 1100 de persoane, cu vârsta de 18 ani și peste, prin intermediul metodei CATI (interviuri telefonice), în perioada menționată. Datele obținute sunt reprezentative pentru populația neinstituționalizată a României și au o eroare maximă admisă de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

Încrederea în personalități publice este una dintre formele cele mai riguroase de evaluare a credibilității. În acest clasament, observăm că doar doi lideri politici trec pragul de 30% încredere foarte multă și destul de multă. Atât Mircea Geoană, cât și Emil Boc revin după perioade grele de prăbușire politică, ambii trecând prin procese consistente de reinventare, departe de scena politică națională, unul performând pe scena internațională, iar celălalt în administrația locală. Acest lucru confirmă faptul că majoritatea românilor sunt foarte exigenți față de actualii lideri de partide politice, aflați în prim-planul dezbaterii publice, preferând în schimb personalități mai puțin active în politica națională, dar cu rezultate în domeniile lor de activitate.” a declarat directorul INSCOP Research Remus Stefureac.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago