Politica

Scandal în USR: Europarlamentarul Vlad Gheorghe, Blocat la Intrarea în Ședința Comitetului Politic de Bodyguarzi! Acuzații de Jocuri Murdare în Partid

Europarlamentarul Vlad Gheorghe, membru al partidului USR, a făcut publice acuzații pe rețelele de socializare, susținând că a fost împiedicat să participe la ședința Comitetului Politic al USR de către bodyguarzi ai partidului, sub pretextul că nu ar fi „membru activ.” El a afirmat că această acțiune reprezintă o nerespectare a statutului partidului.

Gheorghe a declarat: „Jandarmeria s-a mutat la USR! Am fost întâmpinat cu bodyguarzi la intrarea în Comitetul Politic al partidului azi. Știrea zilei este că USR mai are un singur europarlamentar – cel puțin, conform conducerii USR.

Europarlamentarul susține că informațiile privind suspendarea sa din partid sunt false și că procedura statutară de suspendare nu a fost respectată conform articolului 52, litera k din Statutul USR. Vlad Gheorghe a subliniat că nu a primit nicio convocare oficială și că nu i s-a permis să-și exercite drepturile statutare la ședința Comitetului Politic.

El a adăugat: „Încercările repetate și deliberate de a denatura situația reală pe care le fac Cătălin Drulă, Dan Barna, Ionuț Moșteanu și alți colegi din conducerea USR sunt nu doar rușinoase, ci pot avea inclusiv consecințe legale.

Vlad Gheorghe afirmă că refuzul său de a plăti o cotizație considerată ilegală ar fi motivul principal al încercărilor de discreditare la adresa sa: „Ăsta fiind și motivul pentru care am refuzat plata ”cotizației” cotă-parte din salariul de europarlamentar, care este ilegală, nu mai zic imorală.

Pe lângă aceste acuzații, europarlamentarul critică decizia conducerii partidului de a forma alianțe cu PMP și Forța Dreptei, adăugând: „USR, partidul «altfel», pentru oameni, din mijlocul oamenilor simpli, onești, implicați are azi bodyguarzi care păzesc intrarea de la Comitetul Politic.

Vlad Gheorghe a denunțat și cenzura din partid, subliniind că orice critică este pedepsită cu suspendare sau excludere: „Cine critică este fie suspendat, fie exclus din partid și ar trebui să acceptăm asta ca pe o stare de fapt? Să fie liniște, ni se spune acum.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a respins acuzațiile lui Vlad Gheorghe, afirmând că europarlamentarul a fost suspendat din partid pentru neplata cotizației și, în consecință, nu avea drept de vot la ședința Comitetului Politic.

În final, Vlad Gheorghe a subliniat dezamăgirea față de direcția actuală a USR, susținând că partidul ar trebui să se lupte pentru schimbarea țării și să evite alianțe controversate: „Misiunea USR este să schimbe țara asta, nu să reciclăm figuri controversate.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

15 hours ago

Studenții UAD au Transformat Căștile de Protecție în Opere de Artă pe Șantierul Carbochim, în Parteneriat cu Grupul IULIUS

Într-o inițiativă inedită de colaborare între mediul academic și cel industrial, 25 de studenți de…

16 hours ago

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago