În 2016, un investitor și-a manifestat dorința de a realiza o construcție pe strada București. Informația nu a fost deloc bine primită de către vecini, aceștia considerând că noul proiect le afectează propietățile. Priectul nu a fost demarat, dar acum, aproapte patru ani mai târziu proprietarul terenului își manifestă din nou dorința de a construi.
”Nu sunt de acord deoarece îmi afectează proprietatea inclusiv rezistența clădirii. În cazul eliberării autorizației de construcție conform proiectului îmi rezerv dreptul de a vă acționa în judecată pentru daune materiale”, menționează vecinii.
La aceste obiecții, investitorul a menționat că au fost purtate mai multe discuții cu vecinii, care însă nu au fost de acord cu niciuna dintre variantele propuse.Dar, acesta menționează că investiția se va derula fără a fi afectată proprietatea vecină.
De asemenea, rezerve privind această investiție au apărut și din partea Școlii Speciale-Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată care își manifesta îngrijorarea că gardul de beton ce împrejmuiește școala poate suferi deteriori, iar orele de curs pot fi afectate prin poluarea sonoră.
În primă fază, acolo s-a dorit realizarea unei clădiri de birouri și locuințe S+P+E+R prin extinderea și etajarea unei clădiri existente. Ulterior, investitorul a venit cu un nou proiect care a fost acceptat de către Serviciul de Evidență Patrimoniu și Cadastru sub rezerva ca acest lucruri vor fi respectate și la momentul realizării investiției și că nu vor afecta proprietatea Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit noului proiect construcțiile existente urmau să fie demolate pentru a lăsa loc unui imobil S+P+2E+R.
Patru ani mai târziu, proprietarul terenului vine cu un nou PUD în fața Consiliului Local, doar că de această dată clădirea s-a mai înălțat cu un etaj față de proiectul din 2016.
Source link