Drumuri și Poduri Județene SA este o întreprindere publică aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj și are ca obiect de activitate întreținerea, repararea, construirea și modernizarea drumurilor de interes județean. Firma, cu probleme financiare de ani de zile, are o conducere stufoasă: un director general, un director economic și 10 membri în consiliul de administrație. Pe site-ul instituției, cei doi directori nu și-au mai actualizat declarațiile de avere din anul 2018, cu toate că legea prevede depunerea anuală a acestor documente. DRUMURI SI PODURI JUDETENE CLUJ SA, societate înființată în 12.04.1991, acum 31 de ani, este, potrivit portalului listafirme.ro, în faliment (considerată inactivă). Firma este activă conform ANAF (stare actualizată la 01.11.2021). În 2019 a fost deschisă procedura de insolvență pentru această societate de stat, iar în anul 2021, procedura de faliment.Ziar de Cluj a scris în anul 2020 despre problemele de la Drumuri și Poduri Județene SA Cluj:Situație dramatică la Drumuri și Poduri Județene SA Cluj: Oamenii nu au ce munci. Conducerea Consiliului Județean: „Fără infuzie de capital extern societatea nu va mai putea funcționa”Firma are drept unic asociat Județul Cluj, Torje Ovidiu fiind administratorul acesteia. Pe site-ul Consiliului Județean, funcția trecută este de administrator special, iar pe site-ul Drumuri și Poduri Județene, Torje figurează ca director general. În anul 2020, societatea a avut o cifră de afaceri de 3 167 094 euro, un profit net de -676 904 euro și 5 849 880 de euro datorii, la un număr mediu de 97 de angajați. Cum o declarație recentă de avere a conducătorului acestei societăți cu probleme financiare nu ne este disponibilă, nu putem afla, din declarația din 2018, dacă, măcar pentru Ovidiu Torje, munca la Drumuri și Poduri Județene a fost cu câștig. La data depunerii ultimei declarații de avere, Ovidiu Torje ocupa funcția de șef birou producție. A câștigat în anul anterior, ca inginer angajat cu 2 ore la Riposta Trans SRL Nusfalu Sălaj, un venit de 5 342 lei. Cum o declarație mai recentă nu e de găsit, câștigurile financiare de la Drumuri și Poduri Județene ale lui Torje rămân un mister. Ovidiu Torje a declarat în anul 2018 mai multe terenuri în județul Maramureș și o casă, toate pe numele soției.
Torje nu deținea autoturisme, conturi, depozite bancare, nici bunuri a căror valoare însumată depășește 3000 de euro. Avea în schimb mai multe datorii:
SC Ander Cons SRL Bixad, firma la care Ovidiu Torje figura ca asociat (50%) era în insolvență, iar SC Design Flash SRL Șimleu Silvaniei, unde deținea calitatea de administrator și asociat unic, a fost radiată de la Registrul Comerțului.
Source link