Sanatate

VIDEO: Inovare medicală la Spitalul de Recuperare: Aparatură robotizată și modernizare infrastructură

Proiectele de succes implementate la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca au fost prezentate joi, 14 martie a.c., de către președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe. Aceste proiecte, finanțate prin fonduri europene, au reprezentat investiții semnificative în modernizarea și îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite de instituția sanitară.

Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, singurul de acest gen cu profil multidisciplinar în Transilvania și unul dintre cele două din țară, a beneficiat de investiții în valoare de peste 11 milioane de euro în ultimii opt ani. Acest sprijin financiar, provenit atât din fonduri europene cât și din bugetul Consiliului Județean Cluj, a fost direcționat către modernizarea infrastructurii și achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație.

Una dintre investițiile semnificative în derulare este proiectul european gestionat de Consiliul Județean Cluj, care vizează dotarea Ambulatoriului Spitalului de Recuperare cu 37 de aparaturi medicale și sisteme robotizate de recuperare. Aceste echipamente moderne, inclusiv o cameră hiperbară, sunt esențiale pentru îmbunătățirea procesului de diagnosticare și tratament al pacienților.

Valoarea totală a primelor 25 de echipamente medicale și aparaturi robotice furnizate și puse în funcțiune este de 10.010.800 de lei, cu T.V.A. inclus. Printre aceste dotări se numără un ecograf 4D, un sistem robotizat pentru mers și susținerea pacienților în mers, precum și un sistem pentru realitate virtuală și tele-recuperarea deficiențelor neuromotorii și musculoscheletale.

Un alt proiect european de amploare urmează să fie implementat în cadrul Spitalului de Recuperare, fiind vorba despre reabilitarea energetică a corpului A al clădirii. Această investiție, în valoare de 16.259.939,49 lei, cu T.V.A. inclus, vizează îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii și modernizarea sistemelor de încălzire, ventilare și alimentare cu apă caldă.

De asemenea, un proiect anterior finalizat a avut ca scop creșterea siguranței pacienților internați în spital. Prin acest proiect, s-au realizat upgrade-uri ale infrastructurii electrice, a sistemului de ventilare și tratare a aerului, precum și a sistemului de semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației de oxigen sau a incendiilor.

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este recunoscut pentru calitatea serviciilor medicale oferite și pentru baza sa modernă de învățământ medical. Anual, acesta desfășoară activitatea medicală în beneficiul a aproximativ 12.000 de pacienți spitalizați și 36.000 de pacienți tratați ambulatoriu, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății populației din regiune și din întreaga țară.

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Cel mai mare glob de zăpadă din România va fi atracția principală la un târg de Crăciun inedit din Cluj-Napoca.

În perioada 23 noiembrie – 8 decembrie, Cluj-Napoca va găzdui cea de-a șaptea ediție a…

2 days ago

Un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. Cei mai talentați rideri din lume SuperEnduro World Championship – GP of Romania VIDEO

Pe 18 ianuarie 2025, Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca se transformă într-o arenă a adrenalinei…

2 days ago

Impact violent pe strada București din Cluj-Napoca: Scuterist proiectat câțiva metri după coliziunea cu un SUV

Un grav accident de circulație a avut loc astăzi, pe strada București din Cluj-Napoca, implicând…

4 days ago

DJ Bobo a electrizat Clujul: primul concert susținut în România s-a încheiat cu piesa “Freedom”

Seara trecută, Cluj-Napoca a fost epicentrul muzicii dance, găzduind unul dintre cele mai așteptate evenimente…

4 days ago

Dispeceratul Termoficare Napoca: Tehnologia și modernizarea aduc eficiență și siguranță pentru clujeni (P)

Termoficare Napoca trece printr-un amplu proces de modernizare, aducând în prim-plan tehnologia de ultimă generație…

1 week ago