Social

Poliția Clujeană Anunță Capturarea unui Infractor Cibernetic: Acces Ilegal la Conturi Bancare și Achiziții Frauduloase de Telefoane

Într-o acțiune coordonată de polițiștii din Covasna și Târgu-Secuiesc, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Brașov, a fost surprins în flagrant în timp ce accesa ilegal mai multe conturi bancare, folosind date sustrase. Acesta este suspectat că a efectuat 7 tranzacții frauduloase, totalizând 43.310 lei, la un punct de ridicare a coletelor din Târgu Secuiesc, Covasna.

Conform declarațiilor IPJ Cluj, individul ar fi ridicat 7 colete ce conțineau telefoane mobile, comandate pe data de 20 decembrie 2023 de pe site-ul unei companii specializate. În urma controlului automobilului său, au fost identificate încă 14 colete, creând un prejudiciu total de 100.000 de lei.

Ulterior, bărbatul a fost preluat de polițiștii din Cluj pentru a continua investigațiile și documentarea activității infracționale. La data de 23 decembrie a.c., a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța a dispus ulterior arestarea preventivă pentru 30 de zile, în vederea desfășurării cercetărilor.

Conform reprezentanților IPJ Cluj, în data de 24 decembrie a.c., cu sprijinul polițiștilor din Brașov, s-a efectuat o percheziție la domiciliul bărbatului, unde au fost descoperite date relevante pentru soluționarea cazului.

Cercetările sunt în desfășurare și vizează infracțiunile de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

1 day ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

5 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

6 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

1 week ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

1 week ago