Social

Un bărbat din Cluj a fost reținut de polițiști pentru cămătărie

Marți dimineață, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Cluj-Napoca au efectuat o operațiune de amploare, punând în aplicare un mandat de percheziție la domiciliul unui bărbat de 33 de ani, suspectat de comiterea infracțiunii de camătă. Acesta nu acționa singur, fiind asistat de un complice de 35 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca.

Potrivit informațiilor furnizate de poliție, în perioada noiembrie 2023-februarie 2024, cei doi bărbați ar fi practicat camăta, acordând împrumuturi și perceput dobânzi pentru a acoperi sumele împrumutate, obținând astfel profituri ilegale.

La data de 13 februarie 2024, polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din municipiu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de camătă”, conform comunicatului emis de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Percheziția a condus la descoperirea de bunuri și înscrisuri relevante pentru soluționarea cazului, iar suma de 4.600 de lei, provenind din activitatea ilegală, a fost confiscată.

În urma percheziției au fost descoperite bunuri și înscrisuri necesare pentru soluționarea cauzei și suma de 4.600 de lei”, au declarat reprezentanții poliției.

Bărbatul de 33 de ani se află în prezent sub măsura reținerii, urmând să fie prezentat procurorului pentru a se dispune o nouă măsură preventivă în privința sa.

La expirarea măsurii reținerii, bărbatul de 33 de ani urmează să fie prezentat procurorului în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive”, se menționează în comunicat.

Operațiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.

Cercetările sunt în desfășurare sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

RIVUS: Proiect Inspirat de Dorințele Clujenilor – Parc, Spații Culturale, Fresh Market, Branduri în Premieră și Birouri Premium

RIVUS, cel mai nou proiect al grupului IULIUS, va deveni unul dintre cele mai complexe…

1 week ago

Aspecte neștiute din viața lui Florin Piersic: a înfiat o fată și i-a susținut educația

Florin Piersic este una dintre cele mai mari legende ale cinematografiei și teatrului românesc, având…

2 weeks ago

Doi salvatori montani din Cluj au absolvit etapa de vară a Școlii Naționale Salvamont

Doi membri ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat sub coordonarea Consiliului Județean Cluj, au…

2 weeks ago

Etapă importantă pentru metroul din Cluj: Mașinile de forat au trecut testele și urmează să fie livrate la Cluj – Video

Compania turcească Gulermak, câștigătoarea licitației pentru construirea metroului din Cluj, a publicat recent pe LinkedIn…

2 weeks ago