Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au depistat un nou azil al groazei în Cluj-Napoca. Bătrânii primeau mâncare slab calitativă nu ceea ce scria în meniu, geamurile nu se închideau, iar infiltrațiile de apă erau acoperite cu lavabilă.Spre exemplu, când s-au dus inspectorii în meniu apărea salată de boeuf, dar cei din azil au primit un sandvis cu parizer, iar la gustare ar fi trebuit să primească un pahar cu lapte, dar nu au primit nimic. Acestea au fost numai șmecheriile dintr-o zi, dar probabil se repetau frecvent, suspectează inspectorii.
Probleme mai mari erau la geamuri și la infiltrațiile de apă. Pereții erau mucegăiți, iar cei care dețin azilul foloseau lavabilă pentru a ascunde lucrurile, deși practic ploua în interior. Spre exemplu, geamurile nu aveau mânere de deschidere sau erau sărite din balamale.Controlul s-a făcut la la centrului St. JOHANN, din municipiul Cluj Napoca, iar decizia a fost ca în 30 de zile toți vârstnicii să fie mutați./ Drept urmare, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, pentru care au aplicat 2 amenzi contravenționale în cuantum de 15.000 lei. Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme in valoare de circa 500 de lei și de oprire temporară a prestării serviciilor la blocul alimentar, spațiul aferent kinetoterapiei până la remedierea deficiențelor.În plus în 30 de zile azilul trebuie relocat.Neregulile înregistrate de echipele de control au fost:existența în blocul alimentar a unui geam defectmodificarea stării termice a produselorfolosirea unor preparate si produse fără elemente de identificare-caracterizare folosirea unor vitrine frigorifice, pentru depozitarea produselor și preparatelor, insalubre, cu praf în exces, rugină și chedere pline de mucegaiutilizarea veselei din plastic si a unor ustensile de lucru cu manere de lemn sau plastic, precum și a veselei smălțuite cu ciobituri in excesfolosirea unor spații de depozitare neigienizate, cu rafturi cu rugină, improprii depozitării produselor alimentarefolosirea unor spații nerenovate, insalubre, cu gresie lipsă sau spartă, cu scurgeri de canalizare defecte, calorifere cu rugină, îmbâcsite, pline de praf și depuneri de produse, mobilier degradatfolosirea unor coșuri/tomberoane pentru reziduuri fără capace, în zona de preparare a alimentelor , în camere de cazare și băiutilizarea unor lenjerii de pat și saltele neconforme, neigienizate, cu pete incinta bailor aveau vasele wc neigienizate, usi defectescarile de acces intrare cu gresia spartă, incinta exteriorului neamenajatfolosirea unor paturi neconforme, usi si geamuri defecte prezența insectelor în incinta camerelor și instalatii electrice neconformeLipsa solutie dezinfectantă pentru vesela în blocul alimentarLista meniu incompletă, nerespectată prin oferirea altor preparate față de cele prevăzute, și gustare neacordată la ora 11Infiltratii din zona acoperișului în camere, bucătarie, sala de mese, holuri.
Source link