Categories: Sport

CJ Cluj caută finanțare la Guvern pentru Spitalul Pediatric Monobloc

Administrație

Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a afirmat că, zilele trecute, a avut o întâlnire la București cu reprezentanții guvernului, în care a cerut bani pentru construirea Spitalului Monobloc de Copii.

Președintele CJ Cluj Alin Tișe spune că nu va renunța la proiectul Spitalului Monobloc de Copii. Sursa foto: CJ Cluj

  


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la un post local de radio, despre stadiul proiectului care vizează Spitalul Pediatric Monobloc și a subliniat că nu are de gând să renunțe la el. 


„Chiar zilele trecute a fost la București o întâlnire pe acest subiect, al spitalelor, și am insistat, la fel ca și până acum, să fie finanțat acest spital monobloc, care este mai mult decât necesar pentru pacienții copii, pentru cei din zona noastră, dar și pentru regiunea Transilvania, pentru întreaga Românie. Acest spital la care noi ținem foarte tare care va avea peste 500 de paturi, care va avea foarte multe secții toate într-un singur loc, cu secția de urgențe în același loc, pe care noi l-am estimat la aproximativ 200 milioane euro, este un obiectiv la care noi nu renunțăm, și deja suntem cu procedura de licitație în curs, și vom adjudeca în curând și vom merge la minister cu oferta câștigătoare pentru a ne finanța. Încă o dată vom cere acest lucru guvernului”, a declarat șeful forului județean.Trei oferte pentru Spitalul Pediatric MonoblocAmintim că trei oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru construirea Spitalului Monobloc de Copii, contract ce se ridică la 1 miliard de lei. Termenul limită a fost data de 7 noiembrie, iar ofertele se află în prezent în evaluarea comisiei.


„Există deja două oferte depuse și în cel mai scurt timp se va face adjudecarea, dacă ofertele sunt conforme, se va face adjudecarea pentru una din aceste oferte, și după aceasta vom putea să intrăm în contractare și în solicitarea de finanțare, așa cum am făcut-o. Am speranțe că acest spital pediatric monobloc va fi finanțat până la urmă din alți bani, bani europeni, evident, dar nu neapărat din PNRR, ci din Programul Operațional pe Sănătate, unde va fi din nou o sumă importantă pe care România o va primi pentru a construi spitale.Sper ca banii să vină parțial și să vină treptat, în funcție de cum putem să lucrăm. Orice sumă pe care o primim în această etapă ne permite să ducem lucrurile până într-o anumită fază, și pe urmă să continuăm lucrările cu altă finanțare, dar important este să demarăm cât mai repede acest proiect important”, a declarat Alin Tișe.


Președintele CJ Cluj a mai punctat că este stringent ca pe lângă școli moderne să avem și spitale moderne, în trend european.Au depus oferte firmele Nord Conforest, și asocierile conduse de Strabag (Lider) și Bog’art (Lider).



Proiect de 1 miliard de leiValoarea estimată a achiziției este de 1.031.876.278 de lei. Consiliul Județean Cluj caută încă finanțare pentru acest proiect, din fonduri europene. Potrivit anunțului din SEAP, contractul este supus condiției ca finanțarea pentru lucrări să fie obținută sau aprobată din sursele bugetului local și/sau din fonduri europene nerambursabile. Semnarea contractului este posibilă doar dacă se respectă regulile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice.A.M.C.

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago