Categories: Sport

Nicolae Ciucă: Suntem parte din Guvern şi vom fi, pentru că nu ne permitem să provocăm o criză politică

Politică

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care, ori de câte ori au apărut disensiuni în interiorul coaliţiei, a fost invocată importanţa stabilităţii politice.

Nicolae Ciucă spune că nu este cazul să fie provocată o criză politică Foto Nicolae Ciucă Facebook

 Precizările au fost făcute în cadrul  unui eveniment, după ce fostul premier a fost întrebat cum va aborda campaniile electorale de anul viitor. Nicolae Ciucă a precizat că PNL doreşte să separe actul de guvernare de cel politic, potrivit Agerpres.„Sigur, nu este o chestiune care se poate face trăgând o linie. Noi am fost parte din Guvern. Şi suntem parte în Guvern şi vom fi, pentru că nu putem să ne permitem să provocăm o criză politică, în condiţiile în care sintagma pe care noi am folosit-o de fiecare dată, atunci când au apărut disensiuni în interiorul coaliţiei, a fost: stabilitatea politică e mai importantă decât orgoliul fiecăruia dintre noi. Şi atunci, vom căuta să gestionăm şi să ne îndeplinim obiectivele politice aşa cum am făcut de fiecare dată, prin asumarea proiectelor prin care am demonstrat – ajung să vorbesc despre ce am făcut când am condus noi Guvernul, dar e important să subliniem lucrurile acestea – am reuşit într-un an de zile să demonstrăm că avem capacitatea să facem absorbţie de fonduri europene, (…) să devenim credibili pentru investitorii străini”, a spus fostul premier.
In acest sens, el a precizat că, în perioada în care a fost premier, au fost absorbite fonduri europene de 11,3 miliarde de euro şi au fost atrase investiţii străine în valoare de aproape 11 miliarde de euro. De asemenea, au fost pornite peste 2.500 de şantiere. În ceea ce priveşte măsurile fiscale, Ciucă a spus că PNL a făcut demersuri astfel încât setul de măsuri „să nu împovăreze doar mediul de afaceri”, ci să „genereze un efort pe care să îl resimtă şi cei care cheltuie banii aduşi de întreprinzătorii privaţi”. El a mai spus că, în cadrul campaniei electorale, PNL va ataca deciziile care au încetinit dezvoltarea României.„Nu pot să spun că nu vom ataca. Vom ataca tot ceea ce trebuie atacat, care a încetinit, a temporizat dezvoltarea în România, tot ceea ce a temporizat îndeplinirea obiectivelor guvernamentale şi ne vom promova toate obiectivele noastre care ţin de proiectul nostru de ţară, pentru a dezvolta România, pentru a aduce prosperitate, pentru a dezvolta mediul economic”, a transmis el.  Liderul PNL a mai precizat că alianţa cu PSD a fost decisă într-un context în care era nevoie de responsabilitate şi stabilitate politică. 

Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

14 hours ago

Studenții UAD au Transformat Căștile de Protecție în Opere de Artă pe Șantierul Carbochim, în Parteneriat cu Grupul IULIUS

Într-o inițiativă inedită de colaborare între mediul academic și cel industrial, 25 de studenți de…

15 hours ago

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago