Categories: Sport

Străzi sigure în Florești, în urma proiectului de modernizare a iluminatului public. Primarul Pivariu: „Investițiile au sporit siguranța și confortul cetățenilor”

FLOREȘTI

Noi străzi din comuna Florești au devenit mai sigure în urma încheierii procesului de modernizare a iluminatului public din comună.

Modernizare sistem de iluminat public Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

  În cadrul proiectului de modernizare, străzile Valea Gârboului și strada Iazului dispun în prezent de un sistem de iluminat public modern.  „Am finalizat cu succes proiectul nostru de modernizare a iluminatului public cu finațare din bugetul local. Această inițiativă face parte din angajamentul nostru de a crea o comunitate mai sigură și mai luminoasă și va continua cu alte proiecte finanțate din fonduri europene!”, a notat primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook.  Astfel, în anul 2023, modernizarea iluminatului public a vizat următoarele zone:Strada Valea Gârboului: 1450 de metri liniari cu 257 de stâlpi, în valoare de 499.864 lei  Strada Iazului: 250 de metri liniari cu 7 stâlpi, în valoare de 189.539 lei.„Aceste investiții nu au transformat doar aspectul Floreștiului, ci au și sporit siguranța și confortul nostru”, potrivit lui Bogdan Pivariu.  Aceste străzi se adaugă celor finalizate în 2022, în valoare de 445.907 lei: extinderea și modernizarea iluminatului public – 2452 de metri liniari cu 84 de stâlpi, respectiv modernizarea iluminatului public pe strada Iazului: 1106 de metri liniari cu 36 de stâlpi.În februarie 2023, Agenția Fondului de Mediu aproba un nou proiect, în valoare de 2 milioane de lei, pentru modernizarea sistemulului de iluminat public din Florești.CITEȘTE ȘI: 
Continuă modernizarea iluminatului public pe străzile din comuna Florești. Proiect de peste 2 milioane de leiFinanțarea asigură înlocuirea corpurilor de iluminat învechite cu sisteme noi pe bază LED, montarea de sisteme noi acolo unde acestea lipsesc, respectiv sunt deteriorate.Proiectul prevede posibilitatea de monitorizare de la distanță a modului de funcționare a echipamentelor, respectiv eficientizarea intervențiilor în caz de defecțiuni, prin tele-gestiune. În localitatea Florești, urmau să fie cuprinse în proiect zonele străzilor: Șesul de Sus, Urușagului, prof. D. Tăuțan, Porii, Catanelor, D. Mocanu, prof. Ioan Rus, Cetății, Florilor, Teilor, Stejarului, Fagului, Salcâmului, Cetatea Fetei, Sub Cetate, Muncitorilor, Poligonului, Abatorului, Tăuțiului, V. Gârboului.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

17 hours ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

17 hours ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

2 days ago

Studenții UAD au Transformat Căștile de Protecție în Opere de Artă pe Șantierul Carbochim, în Parteneriat cu Grupul IULIUS

Într-o inițiativă inedită de colaborare între mediul academic și cel industrial, 25 de studenți de…

2 days ago

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago